Pod peko

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 40 minut
Število oseb: 4
Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. V pekač položimo eno plast krompirja, nato plasti mesa, zelja, mesa in na koncu še … Preberite več

Hobotnica pod peko

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 1,5 ure
Število oseb: 4

Hobotnico pod peko lahko v poletnih dneh pripravimo v saču, pozimi pa kar v pečici.

Teletina pod peko

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 3 h
Število oseb: 4

Če ste naveličani običajnih jedi z žara, poskusite odlično teletino pod peko.

Puran pod peko

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 3 h
Število oseb: 4

Poskrbite tudi za zahtevnejše goste.