Recepti

Naključni recepti

Špargljevi tacosi na žaru

Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Preden jih položimo na žar, jih za pol ure namočimo v vodo. Pečemo jih dokler se ne zmehčajo in se na njih začnejo poznati odtisi z žara. V vsako tortiljo položimo 4 šparglje, ji ...

Preberi več

Parmezanova rolada z vloženo papriko

Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...

Preberi več

Gazpačo

Priprava Paradižnike olupimo in sesekljamo, če je veliko semen jih odstranimo. Paradižnik lahko zmeljemo tudi z mešanikom. Vse ostale sestavine nasekljamo in narežemo na manjše kose. Kumaro prej olupimo. Česen lahko naribamo, da dobi lepšo teksturo. ...

Preberi več

Grška pizza na žaru

Priprava: Žar predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Paradižnike, olive, feta sir, čebulo, meto ter 2 žlici olivnega olja zmešamo v skledi. S preostankom olivnega olja premažemo pita kruh, položimo na žar in pečemo približno 2 minuti. Nato obrne ...

Preberi več

Fižolova solata z mocarelo

Priprava Pločevinko rjavega fižola Natureta in pločevinko sladke koruze Natureta odcedimo ter stresemo v skledo. Mlado čebulo ali por očistimo in narežemo na koščke ter stresemo k zelenjavi. Mladi sir ali tofu narežemo na kocke in dodamo k solati. Za ...

Preberi več

Nadevana jajca s špinačo

Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in umešamo špinačo, muškatni orešček, sol, poper, lešnike, pretlačeno skuto.   ...

Preberi več

Krompir “Jack potato”

Priprava Krompir prerežemo, zavijemo v alu folijo in pečemo v žerjavici približno 45 minut. Ko vzamemo krompir iz žerjavice, na mesto kjer smo ga prerezali, namažemo zeliščno maslo ter potresemo sir, ki smo ga prej naribali. Na koncu dodamo ...

Preberi več

Prebiotični namaz s papriko

Priprava Rižev oblat namažemo z Natureta namazom s papriko. Serviranje: Dekoriramo z listi solate in svežimi kalčki. Koristno: Natureta namaz vsebuje bistveno manj maščob kot drugi primerljivi izdelki na našem tržišču. Vse maščobe v njem so rastli ...

Preberi več