Recepti

Naključni recepti

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več

Ribje pleskavice na žaru

Priprava Zelenjavo skuhajte v slani vodi in ji dodajte očiščene ribe. Kuhajte dokler se riba ne zmehča. Vodo odcedite in odstranite meso s kosti. Meso ribe sesekljajte skupaj z zelenjavo. Dodajte na drobno sesekljan česen, poper, rdečo papriko in jaj ...

Preberi več

Poletje v mreži

Priprava Meso in papriko narežemo na 3 cm debele kocke, klobaso pa na debelejše kolobarje. Solimo in popramo, premešamo in polijemo z oljem. Ponovno premešamo. Mešanico naložimo na preklopno mrežico za žar. Dodamo še cele paradižnike, ki bodo skrbeli ...

Preberi več

Nadevana jajca s curryjem

Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in  v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake.   ...

Preberi več

Solata s feferoni

Priprava Testenine skuhamo, odcedimo, solimo in zmešamo z dvema žlicama olja, da se ne sprimejo. Feferone odcedimo in jim odrežemo peclje. Velike prerežemo čez polovico, manjše pustimo cele. Sir popečemo na žaru, solimo in narežemo na koščke. Če ga p ...

Preberi več

Parmezanova rolada z vloženo papriko

Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...

Preberi več

Čokoladni sufle

Čokolado in maslo stopimo nad soparo. Premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo, da se ohladi. Jajca in sladkor z mešalnikom penasto umešamo. Počasi primešamo moko. Masi prilijemo stopljeno čokolado z maslom. Tako pripravljeno maso lahko do dva dni p ...

Preberi več

Zelenjavna pita

Listnato testo odmrznemo in razvaljamo ter položimo na pekač, namaščen z maslom. Na gosto ga prepikamo z vilicami. Pečico segrejemo na 220°C. Če želimo, da testo ne bo preveč sočno, ga najprej za deset minut potisnemo v pečico. Paradižnik narežem ...

Preberi več