Recepti

Naključni recepti

Piščančja mineštra iz kotlička

Priprava Piščančje meso brez kosti narežemo na manjše koščke. V kotličku segrejemo oljčno olje in meso dobro popečemo z vseh strani. Česen na hitro popražimo in dodamo mešanico zelenjave za mineštro Natureta. Dodamo še rožmarin, koriander, žlico para ...

Preberi več

Piščanec na žaru Natureta

Priprava V skledi naredimo marinado iz limoninega soka, žganja, ketchupa Natureta, soli, worcestrske omake, soli in popra. Kose piščančjih prsi potopimo v marinado in pustimo stati na hladnem najmanj 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Pol ure pred uporabo ...

Preberi več

Krompirjeva solata z grahom in orehi

Priprava Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo. Krompir lahko enostavno in enakomerno nar ...

Preberi več

Mitha lassi

Mango operemo, olupimo in obrežemo ob koščici ter meso sadeža s paličnim mešalnikom (ali multipraktiku) zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, da dobimo gladko, tekočo maso s peno na vrhu. Lassi lahko pripravimo tudi z bananami in drugim sadjem, a če ...

Preberi več

Japonski Teriyaki hamburger

Sestavine za 4 osebe: 0,5 kg mletega puranjega mesa 1/2 skodelice krušnih drobtin 1/4 skodelice vodnega kostanja (nasekljanega) 1/4 skodelice pomarančne marmelade 2 žlici čebule (nasekljane) 2 žlici omake Teriyaki 1 jajce 1/2 žličke ...

Preberi več

Kotliček z gobami in jušno zelenjavo

Priprava Gobe očistimo in narežemo na rezine. Poru odstranimo večino zelenega dela in ga narežemo na kratke trakove ali kolobarje. Česen olupimo in grobo nasekljamo. V srednje vročem kotličku segrejemo olje in na hitro popražimo por in česen, dodamo ...

Preberi več

Marinada za tuno

V večji plastični vrečki zmešamo olivno olje, rdeče vino, limetin sok in med. Dodamo tunine zrezke, sladko čebulo in koperc. Iz vrečke iztisnemo zrak, dobro zapremo in postavimo v hladilnik za eno uro. Tunine zrezke vzamemo iz marinade in jih obogat ...

Preberi več

Omaka guacamole

Priprava Izberemo zrel avokado, ki se ob pritisku s prstom rahlo vda. Avokado prerežemo, odstranimo peško in ga z žlico postrgamo iz lupine. Zeleno maso zmečkamo z vilico. Čebulo drobno sesekljamo. Paradižnikove pelate in feferon narežemo na čim manj ...

Preberi več