Recepti

Naključni recepti

Popečeni kruhki s paradižnikom

Priprava Paradižnik olupimo, odstranimo semena in ga sesekljamo (naj ne bo predrobno sesekljan). Solimo in popramo. Kruh popečemo na žaru ali v električnem grilu. Obe strani vročega kruha podrgnemo s česnom in kruh zložimo na velik krožnik. Vsak kos ...

Preberi več

Tunin namaz

Priprava Sončnična semena zmeljemo v mlinčku za kavo ali sekljalniku. Tunino odcedimo, stresemo v skledo in zdrobimo z vilico. Sardele ali inčune čim bolj tanko nasekljamo. Dodamo mehko maslo, mleta sončnična semena, sesekljan peteršilj, oljčno olje, ...

Preberi več

Kuhano vino

Sestavine za 2 osebi: 0,5 l rdečega vina 0,5 l vode 8 žlic sladkorja 2 vaniljevega sladkorja 10 klinčkov 2 cimetovi palčki 1 pomaranča (predlagamo bio) Priprava Pomarančo operemo in prerežemo na pol ter polovico narežemo na kolobarje, drugo polovic ...

Preberi več

Paradižnikov dip / omaka

Priprava Vse sestavine stresemo v mešalnik in dobro premešamo. Zmes prelijemo v kozarček in shranimo v hladilnik za pol ure, da se ohladi. Serviranje: Postrežemo s sirom, nacho čipsom ali krekerji. ...

Preberi več

Šparglji v pršutu na žaru

Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 min ...

Preberi več

Zelenjavna pita

Listnato testo odmrznemo in razvaljamo ter položimo na pekač, namaščen z maslom. Na gosto ga prepikamo z vilicami. Pečico segrejemo na 220°C. Če želimo, da testo ne bo preveč sočno, ga najprej za deset minut potisnemo v pečico. Paradižnik narežem ...

Preberi več

Pečene banane s čokolado

Priprava Neolupljene banane enostavno položite na pripravljen žar ter jih pustite tako dolgo dokler niso navzven povsem črne (zažgane). Nato jih z nožem prerežite, v vsako položite košček mlečne čokolade in ko se čokolad ...

Preberi več

Lešnikovo mleko

Priprava Oreščke za 2 uri namočimo v vodi, da se zmehčajo. Vse sestavine mešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Če želimo redek napitek, vse skupaj precedimo čez cedilno krpo, da dobimo bistro mleko. V hladilniku ga lahko granimo do 4 dni. ...

Preberi več