Recepti

Naključni recepti

Hobotnica pod peko

Hobotnico pod peko lahko pripravimo v saču ali v pečici; v tem primeru potrebujemo pekač s pokrovom. Pečico segrejemo na 200ºC. Mlad krompir oščetkamo in ga celega položimo v pekač. Čebulo in paradižnik narežemo na četrtine, papriko na podolgova ...

Preberi več

Jajčni liker

V posodi stepemo rumenjake, sladkor in postrgano sredico vanilijeve palčke, da dobimo penasto strukturo. Mleko (lahko dodamo tudi sladko smetano) zavremo in ohladimo in vanj vmešamo peno in rum in vse skupaj kuhamo deset minu ...

Preberi več

Kruh na žaru

Priprava Najprej zamesimo testo za kruh. Kvas raztopimo v sladkani mlačni vodi, ga dodamo k moki ter pustimo vzhajati. Po približno 15 minutah dodamo sol in olje, postopoma dodajamo mlačno vodo ter zamesimo testo. Pustimo ga vzhajati še slabe pol ure ...

Preberi več

Kuhano vino

Sestavine za 2 osebi: 0,5 l rdečega vina 0,5 l vode 8 žlic sladkorja 2 vaniljevega sladkorja 10 klinčkov 2 cimetovi palčki 1 pomaranča (predlagamo bio) Priprava Pomarančo operemo in prerežemo na pol ter polovico narežemo na kolobarje, drugo polovic ...

Preberi več

Solata s feferoni

Priprava Testenine skuhamo, odcedimo, solimo in zmešamo z dvema žlicama olja, da se ne sprimejo. Feferone odcedimo in jim odrežemo peclje. Velike prerežemo čez polovico, manjše pustimo cele. Sir popečemo na žaru, solimo in narežemo na koščke. Če ga p ...

Preberi več

Novoletni prigrizki

Za zabavo si lahko omislimo številne omakice, v katere bomo namakali indijske kruhke, tortilja čips, listnate palčke in svežo zelenjavo. Tadziki in paradižnikovo pomako, ki jo obogatimo z repki kozic ali popečenimi piščančjimi koščki, lahko veselo po ...

Preberi več

Začinjene perutničke na žaru

Priprava Iz gorčice, javorovega sirupa, sojine omake, balzamičnega kisa, ingverja v prahu, ostre paprike v prahu in olja pripravimo marinado. Prelijemo jo po perutničkah, premešamo in pustimo stati na hladnem vsaj 2 uri. Marinirane perutničke položim ...

Preberi več

Piščančja prsa z mozarelo in pečeno papriko

Priprava Piščančja prsa narežemo na 4 debelejše zrezke, jih nasolimo in popramo ter na koncu premažemo s sesekljanim strokom česna. S pomočjo čopiča zrezke narahlo premažemo z olivnim oljem. Paprike očistimo semen, jih narežemo na 4 enake kose in sol ...

Preberi več