Recepti

Naključni recepti

Tunina namaza

Priprava Tuno, parmezan, majonezo, smetanov namaz in maslo zmešamo v multipraktiku. Namaz razdelimo na dva dela. V prvega umešamo na drobne koščke narezan sušen paradižnik v rastlinskem olju. V drugega pa sesekljane razkoščičene pečene črne olive v r ...

Preberi več

Škampi na vroči plošči

Priprava Škampe po dolgem prerežemo na pol, vendar pazimo, da se na hrbtnem delu oklepa še držijo skupaj. Repke rahlo popramo. Na žar položimo kovinsko ploščo in jo premažemo z olivnim oljem. Ko je segreta, na ploščo položimo razprte škampe (meso rep ...

Preberi več

Polnjene paprike s sirom na žaru

Priprava Paprikam najprej odstranimo peclje in jih očistimo na enak način kot bi jih pripravili za polnjeno papriko. Za peko na žaru je najboljša dolga in malo večja rdeča paprika. Pripravimo maso za polnjenje. Sir narežemo na manjše koščke, dodamo m ...

Preberi več

Rulada iz repe in mletega mesa

Za rulado uporabimo listnato testo, mleto meso in repo. Prepražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, svež peteršilj, solimo in popramo. Za bolj sočno rulado lahko v meso dodamo pelate. Če ne dodamo pelatov, lahko med plastmi dodamo bešamel omako. N ...

Preberi več

Šparglji v pršutu na žaru

Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 min ...

Preberi več

Testeninska solata

Priprava Skuhamo vsako sestavino posebej in ohladimo: testenine, ajdovo kašo, fižol. Zmešamo skupaj in dodamo ostale sestavine. Postavimo na hladno za dve uri. Pred serviranjem še enkrat premešamo. ...

Preberi več

Postrv v slanini na žaru

Priprava Postrvi očistite in jih do suheha obrišete (posušite). Postrv zarežete po obeh straneh boka in jo posolite. Posolite tudi notranjost ribe. Sesekljan česen pomešate z olivnim oljem in ribe napolnite z zmesjo. Ribe ovijete s slanino in jih pol ...

Preberi več

Polnjeni lignji na žaru

Priprava Lignje najprej očistite in jim odrežite lovke. Lovke in glave nato drobno sesekljajte. Na olju prepražite sesekljano čebulo, da zlato porumeni. Dodajte sesekljane lovke, posolite in ponev odstavite z ognja. Dodajte drobno sesekljan peter ...

Preberi več