Recepti

Naključni recepti

Indijski kruhki (naan) s kardamonom

Priprava: Kvas raztopimo v mlačni vodi ter mu dodamo med. Pustimo stati približno 10 minut, da se mešanica speni. Dodamo olivno olje, moko, sol, kardamon ter mešamo dokler se masa ne izoblikuje v kepo. Testo mesimo na pomokani površini, da postane gl ...

Preberi več

Krompirjeva solata z grahom in orehi

Priprava Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo. Krompir lahko enostavno in enakomerno nar ...

Preberi več

Cvetačna juha

Priprava V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min. Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj koso ...

Preberi več

Nočna potica

Pri peki nočne potice pazimo, da imamo sestavine primerno ohlajene. Za testo najprej pripravimo kvasec: kvasu dodamo nekaj žlic mlačnega mleka in žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja. Moko presejemo v skledo. V sredini naredimo luknjico, v katero ...

Preberi več

Marinada za piščančje meso

V skledi zmešamo olje, sojino omako, Worcester omako, kis in limonin sok. Ko dobro premešamo, vmešamo še gorčico v prahu, sol, poper in peteršilj. Marinado lahko uporabimo za piščanca pred kuhanjem ali pečenjem na žaru. Meso v marinadi postavimo za n ...

Preberi več

Solata s čičeriko in olivami

Čičeriko preko noči namočimo in jo skuhamo naslednji dan. Kuhano popečemo v ponvici in ohladimo. V skledo dodamo razkoščičene črne olive, razpolovljen češnjev paradižnik, liste mlade špinače in nariban parmezan. Začinimo s soljo, poprom, bučnim oljem ...

Preberi več

Mehiška paradižnikova salsa

Priprava Vse sestavine na drobno nasekljamo. Vse skupaj stresemo v stekleno posodo in dobro premešamo. Sol in pekoče začimbe dodamo po okusu. V hladilniku pustimo stati 3 ure. Serviranje: Omaka je odlična priloga za tacose in tortilje. ...

Preberi več

Divjačinska marinada s pivom

V dovolj veliki skledi zmešamo pivo, olivno olje, ingver, česen in naribano pomarančno lupinico. Marinado natremo v meso (poleg divjačine se bo marinada prilegla tudi ovčetini ali govedini) in ga v dobro zaprti posodi pustimo počivati najmanj 6 ali n ...

Preberi več