Valentinovi srčki

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

BIskvit

  • 5 jajc
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 5 žlic moke
  • 1-2 žlici kakava

Krema

  • 0,4 l sladke smetane
  • 200 g bele čokolade
  • 2 lista želatine
  • 1 jajce

Preliv

  • jagodna marmelada
  • 1 list želatine

Za biskvit spenimo jajca in sladkor. Narahlo vmešamo moko ter kakav in pečemo 10 minut na 180 stopinj v pekaču 40 x 30 cm.

Kremo pripravimo tako, da stepemo sladko smetano. Belo čokolado stopimo na sopari in dodamo nekaj žlic stepene smetane. Dodamo jajce ter stepamo. Vmešamo v vodi namočeno želatino. Ohladimo do mlačnega in dodamo preostanek stepene sladke smetane.

S srčastimi modelčki izrežemo biskvit. Čez biskvit nadevamo kremo. Kremo lepo porazdelimo in postavimo za par ur na hladno.

Za preliv v stopljeno jagodno marmelado vmešamo namočen list želatine in počakamo, da se ohladi. Srčke premažemo z marmelado in okrasimo z listom mete. Med postrežbo pa ne pozabimo na obvezen nasmeh.