Svinjska nabodala

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 1,5 h
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 600 g svinjskega mesa (pljučni file)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 dl rdečega vina
  • sol
  • sveže mlet poper
  • rožmarin
  • timijan
  • 16 rezin pancete
  • 100 g sira za pečenje ali gorgonzole
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 8 lesenih nabodal

Omaka:

Priprava

Iz oljčnega olja, rdečega vina, soli, sveže mletega popra, rožmarina in timijana pripravimo marinado. Koščke mesa stresemo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo stati na hladnem vsaj 1 uro.

Zeleno in rdečo papriko operemo, očistimo ter narežemo na kocke. Panceto ovijemo okrog sira za žar. Koščke mesa nabodemo na nabodala izmenično s sirom v panceti in papriko.

Postrežemo z omako iz kisle smetane, paradižnikovega ketchupa Natureta in curryja.