Rebrca na žaru

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 1 ura
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:
  • 2 kg rebrc
  • sveže mlet poper
  • 2 vejici rožmarina
  • olje

Sestavine za omako:

  • 159 g ketchupa
  • 3 žlice pomarančnega soka
  • 1 žlica omake Worchester
  • 1 žlica olja
  • ¼ žličke popra
  • ¼ žličke rožmarina
  • Tabasco

Priprava

Rebrca zarežemo pri kosti, ne da bi jih pri tem prerezali, ter jih natremo s soljo in poprom. Belo čebulo olupimo in stisnemo v pire. Primešamo pomarančni sok in olje ter z mešanico premažemo rebrca. Dodamo rožmarin in pustimo v marinadi približno 2 uri. Med tem zmešamo sestavine za omako.

Rebrca 30 minut pečemo na srednje vročem žaru in jih vmes večkrat obrnemo ter premažemo z oljem. Zatem jih premažemo z omako ter pečemo nadaljnjih 20 minut. Med pečenjem jih po potrebi premažemo z oljem.

Vir: http://gusto.ba/2009/09/11/rebarca-sa-rostilja/