Poletje v mreži

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 piščančji file
  • 1 kranjska klobasa
  • 1 rdeča paprika
  • 5 mini paradižnikov
  • polovica rdeče čebule
  • kozarček črnih pečenih oliv
  • 1 žlička soli, malo mletega popra
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica šetraja
  • 1 vejica žajblja

Priprava

Meso in papriko narežemo na 3 cm debele kocke, klobaso pa na debelejše kolobarje. Solimo in popramo, premešamo in polijemo z oljem. Ponovno premešamo. Mešanico naložimo na preklopno mrežico za žar. Dodamo še cele paradižnike, ki bodo skrbeli za sočnost.

Po vrhu razporedimo pečene črne olive, narezano čebulo in vejice zelišč. Mrežo zapremo in položimo na žar in počasi pečemo. Po potrebi jed med peko pokapamo z oljem.

Serviranje: Pečeno jed ponudimo z izbranimi namazi, ki jih serviramo v pisanih paprikah.

Nasvet: Jed lahko spečemo tudi v pečici pri 200 stopinjah C.