Piščanec na žaru z jogurtovo marinado in baziliko

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 3 h
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

Priprava

Liste bazilike zmečkamo med dlanmi. Česen grobo nasekljamo. Iz jogurta, paradižnikovega koncentrata, oljčnega olja, zmečkanih bazilikinih listov, soli in sesekljanega česna naredimo marinado, s katero natremo kose piščanca.

Mariniramo vsaj dve uri ali čez noč. Pol ure pred pečenjem meso vzamemo iz marinade in ga pustimo na sobni temperaturi. Za boljši izgled odstranimo delčke bazilike in meso položimo na zmerno vroč žar.

Če pečemo večje kose mesa, jih pečemo 30 do 40 minut in vmes večkrat obrnemo. Pred koncem se prepričamo, da so pečeni. Na nadebelejšem delu jih prebodemo in če izteče bister sok, je meso pečeno. Če je sok krvav, je potrebnih še približno 10 minut peke. Med peko ga lahko premažemo z rožmarinovo vejico namočeno v olje. Če smo se odločili za fileje, bo dovolj 10 minut peke.

Nasvet: Kot prilogo lahko postrežemo solato s feferoni ali Grill zelenjavo Sinfonia Natureta.