Piščančja prsa z mozarelo in pečeno papriko

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:
2 kom. piščančjih prsi (brez kosti)
100 g mozzarele
3 velike paprike (lahko so različne, zelena, rdeča)
peteršilj
olivno olje
2 stroka česna
sol
poper
 

Priprava

Piščančja prsa narežemo na 4 debelejše zrezke, jih nasolimo in popramo ter na koncu premažemo s sesekljanim strokom česna. S pomočjo čopiča zrezke narahlo premažemo z olivnim oljem.

Paprike očistimo semen, jih narežemo na 4 enake kose in solimo. Mozzarelo narežem na 5mm debele rezine.

Meso in paprike damo na žar (pazimo da na žaru ni več ognja) ali na električni gril. Oboje pečemo, dokler ni zlato zapečeno. Paprike bodo pečene pred mesom in medtem, ko čakamo, da se meso speče, naložimo paprike na krožnik. Pokapamo jih z olivnim oljem in potresemo s strokom naribanega česna.

Tik preden je meso pečeno, položimo na vsak zrezek rezino mozzarele in počakamo, da se začne topiti. Ko se prične topiti, vzamemo zrezek z žara, ga položimo na krožnik ter nanj položimo še pečene paprike.

Serviranje: Kot dodatek lahko postrežemo solato ali pečen krompir. Namesto paprike lahko v ponvi popečemo rezine paradižnika.