Pisana nabodala

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 piščančji file
  • 2 kolobarja svežega ananasa
  • 1 rdeča paprika
  • pol svežega ingverja, ščep suhega chilija, sol, olje
  • 6 ostrigaric
  • 1 manjša bučka
  • pol jajčevca
  • bazilika, olje za pokapanje, svetla sojina omaka, sol

Sestavine za prilogo:

  • 30 dag riža
  • vejica rožmarina, 1 čebula
  • 5 nageljnovih žbic, sol

 

Priprava

Mesno nabodalo: meso, ananas in papriko zrežemo na večje kocke. Naribamo za čajno žličko ingverja in ga potresemo po mesu. Dodamo še chili, sol in olje. Pustimo stati pol ure. Na nabodalo izmenoma natikamo vse sestavine.

Vrtno nabodalo: bučke in jajčevce narežemo na kolobarje. V kolikor je kolobar jajčevca prevelik ga razpolovimo. Solimo, potresemo s sesekljano baziliko, pokapamo s sojino omako in oljem. Na nabodalo izmenoma natikamo ostrigarice in ostale sestavine.

Nabodala spečemo v pečici (200 stopinj C, 15 minut) ali na žaru.

Priloga: Riž skuhamo po navodilu iz vrečke. Preden zavre, vanj spustimo vejico rožmarina in čebulo, v katero smo nabodli nageljnove žbice. Jed ponudimo tako, da nabodala položimo na riž. Sok, ki se bo cedil od nabodal, bo še dodatno začinil riž.