Perutničke v omaki

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 50 minut
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1,5 kg piščančjih perutničk
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 žlici kisa
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 rezina bele čebule
  • 2 žlici olja
  • rdeča sladka paprika

Sestavine za omako:

  • 400 g pasiranih paradižnikov
  • 2 rezini bele čebule
  • 2 čili paprike
  • 3 žlice olivnega olja
  • 100 ml ketchupa
  • sok pol limete
  • sol
  • poper
  • listi solate

Priprava

Perutničke operemo, posušimo ter položimo v plitvo posodo. Ostale sestavine zmešamo v skledi ter dodamo nasekljano belo čebulo. Mešanico polijemo po perutničkah in pustimo čez noč na hladnem mestu, da se marinira. Perutničke med mariniranjem enkrat obrnemo.

Pekač obložimo z aluminijasto folijo ter premažemo z oljem. Perutničke odcedimo in položimo v pekač. Pečemo jih približno 15 minut na 220°C, nakar jih obrnemo in pečemo še 5 minut. Premažemo jih s preostankom marinade ter pečemo nadaljnjih 10 minut.

Omako pripravimo tako, da nasekljamo čebulo, razpolovimo čili paprike, jih očistimo semen
ter na drobno nasekljamo. Olivno olje segrejemo v ponvi ter na njem prepražimo čebulo in čili. Dodamo pasirane paradižnike, ketchup in sok limete ter kuhamo približno 10 minut. Solimo in popramo.

Perutničke postrežemo z omako in listi solate.

Vir: http://gusto.ba/2009/09/11/buffalo-pileca-krilca-sa-umakom/