Omaka guacamole

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 2 avokada
  • 1 drobno šalotka ali pol rdeče čebule
  • sok 1/2 limete ali limone
  • 1 dl paradižnikovih pelatov Natureta ali 1 svež paradižnik
  • 2 srednje pekoča feferona Natureta ali 1 srednje pekoč svež feferon
  • ščepec koriandra v prahu
  • sol
  • čili v prahu

Priprava

Izberemo zrel avokado, ki se ob pritisku s prstom rahlo vda. Avokado prerežemo, odstranimo peško in ga z žlico postrgamo iz lupine. Zeleno maso zmečkamo z vilico. Čebulo drobno sesekljamo. Paradižnikove pelate in feferon narežemo na čim manjše koščke.

Začinimo s koriandrom v prahu, soljo in okus ojačajmo s čilijem v prahu. Če imamo na voljo sveže lističe koriandra, bo omaka še boljša.