Okusne pleskavice v lepinji

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 1 h
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

Pleskavice:

  • 500 g mlete mlade govedine
  • 250 g mlete jagnjetine ali svinjine
  • 1 čebula
  • sol
  • sveže mlet poper
  • oljčno olje

Dodatki:

Priprava

Mleto meso začinimo s soljo in poprom ter gnetemo vsaj 10 minut. Za nekaj časa ga postavimo na hladno, najbolje kar čez noč.

Čebulo na drobno nasekljamo in zmešamo z mesom. Maso razdelimo na 4 dele in oblikujemo čvrste kroglice. Položimo jih med plasti folije za živila in jih s pomočjo deske ali ponve sploščimo v čvrste pleskavice. Postavimo jih na hladno, da učvrstijo.

Pleskanice premažemo z oljčnim olje, in pečemo na vročem žaru. Če želimo srednje pečene z rožnato sredico, jih pečemo 5 minut na vsaki strani. Če se odločimo za prepečene, jih pečemo po 8 minut na vsaki strani.
Lepinjo prerežemo in popečemo na žaru. Spodnji del lepinje namažemo z nepekočim, polpekočim ajvarjem Natureta ali kamniško gorčico Natureta. Prekrijemo z narezano solato.

Obložimo s pleskavico, kosom kajmaka in nekaj kolobarčki čebule. Po želji obložimo z narezanimi delikatesnimi kislimi kumaricami Natureta in rezinami paradižnika.

Nasvet: Ne uporabimo preveč pustega mesa, saj bodo hamburgerji v tem primeru manj sočni.