Mariniran steak na žaru

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • ¼ kozarca kamniške gorčice (ali Dijon gorčica - lahko je grobo mleta)
  • ½ žlice sesekljane sveže bazilike
  • 1 žlica olivnega olja
  • ¼ žlice popra
  • sol
  • 2 stroka drobno sesekljanega ali naribanega česna
  • 4 steaki brez kosti

Priprava

Najprej pripravimo marinado iz gorčice. V posodo stresemo gorčico, sesekljano baziliko, olivno olje poper, sol in česen ter vse skupaj dobro premešamo.

Zrezke po obeh straneh premažemo s pripravljeno marinado in jih postavimo v hladilnik za 30 min.

Zrezke nato popečemo na žaru in pazimo, da oglje ni preveč razžarjeno. Najprej zrezke pečemo približno 2 min na vsaki strani. Nato jih počasi in na nižji temperaturi pečemo še nadaljnih 8 – 9 min. Vmes jih obrnemo. Na tak način bodo srednje zapečeni.