Marinada za rakce ali kozice

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 minut
Potrebne sestavine:
  • 1/2 skodelice olja (olivno, orehovo ali arašidovo - izgorevajo pri višjih temperaturah kot sončnično)
  • 1/4 skodelice sojine omake
  • 1 čajna žlička sveže nastrgane bio limonine lupinice
  • 1/4 skodelica sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1/4 skodelice svežega peteršilja 
  • 1 čajna člička Worcester omake
  • 1 čajna žlička vinskega kisa
  • 1 čajna žlička gorčice v prahu
  • 1/2 čajna žlička paprike v prahu
  • 1/2 čajne žličke stisnjenega česna 
  • 1/4 čajna žlička sveže mletega rdečega popra

Vse sestavine marinade zmešamo skledi in vanjo za pol ure položimo rakce. Nekaj marinade lahko prihranimo tudi za omako, v katero bomo pomakali pečene rakce.