Krompirjeva solata z grahom in orehi

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 1 h
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 kg krompirja
  • 1 mlada čebula
  • 1 konzerva graha Natureta (415 g)
  • jabolčni kis ali limonin sok
  • oljčno olje
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 1 pest orehov
  • 100 g feta sira (ali prekajenega tofuja)

Priprava

Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo.

Krompir lahko enostavno in enakomerno narežemo z rezalnikom za trdo kuhana jajca. Stresemo ga v skledo. Dodamo grah in začinimo z oljčnim oljem, jabolčnim kisom, soljo ter sveže mletim poprom. Potresemo s praženimi orehi in nadrobljenim ali narezanim feta sirom. Lahko uporabimo tudi drug mladi sir, na primer ovčji ali kravji iz slanice.

Nasvet: Solato lahko okrasimo z narezanimi zelišči ali cvetovi. Kapucinka je po okusu podobna redkvici, cvetovi žajblja in rožmarina pa so v primerjavi z listi sladkasti in zelo nežni.