Hladna kumarična juha za vroče dni

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 2
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula
  • 2 srednje veliki kumari (olupljeni, večja semena odstranimo)
  • 2 – 3 dcl jušne osnove
  • 1 kozarec kisle smetane
  • tabasco
  • poper
  • sol

Priprava

Čebulo in kumare narežemo na večje kose. Prelijemo jih z jušno osnovo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano in premešamo, da dobimo gosto kremno juho. Na koncu solimo in popramo. Vse skupaj za 2 uri postavimo v hladilnik.

Nasvet: Za bolj pikanten okus lahko dodamo še 6 kapljic tabasca.

Serviranje: Postrežemo v ohlajenih skodelicah. Juho lahko potresemo z majhnimi koščki popečenega kruha in dodamo žličko kisle smetane.