2 žlici plodov črnega kardamoma (uporabimo samo semena)
4 žlice koriandrovih semen
2 zdrobljena lista kitajskega cimeta (Kitajski cimet ima rahlo pekoč okus in močnejši vonj. Kupimo ga lahko v zeliščnih prodajalnah in v bolje založenih prodajalnah.)
Vse začimbe pražimo približno 10 minut pri srednji temperaturi v suhi ponvi. Prepražene začimbe ohladimo in nato presejemo. Z garam masalo lahko začinimo perutnino in pa tudi druge vrste mesa, predvsem pa se dobro poda k paradižnikovim omakam. Jedi jo dodamo proti koncu kuhanja, da ohrani svoj vonj.
Zanimovost: Masala je indijski izraz za začimbno mešanico.
Prilagodite vsebino strani!
Vaša trenutna lokacija je Singapore.
Ni v vaši bližini? Brskalniku dovolite zaznati lokacijo ali pa jo vnesite ročno in si s tem prilagodite vsebino portala.
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.