Gamsova »juha«

Zahtevnost: 3/5
Čas priprave: 3 ure
Število oseb: 8
Potrebne sestavine:

Sestavine:

Meso narežemo na približno tricentimetrske kose in ga položimo v veliko skledo, kjer ga bomo marinirali. Dodamo narezan korenček, stebelno zeleno in čebulo. Vmešamo žlico polnozrnate gorčice in dodamo vsa zelišča. Zalijemo z rdečim vinom polnega okusa in pustimo na hladnem dva dni. Marinado vmes večkrat pretresemo.

Ko se koščki mesa prepojijo z okusi, ga vzamemo iz sklede in dodobra posušimo. Marinado precedimo v drugo posodo. V skledo damo košček masla, na katerem prepražimo čebulo, korenček in stebelno zeleno. Dodamo meso in ga obračamo, dokler ni lepo rjavo popečeno. Solimo in dodamo paradižnikove pelate ter nekaj preostale marinade po občutku. Kuhamo na nizkem ognju 2 uri in pol, dokler se meso ne zmehča. Postrežemo s polento.