Čokoladni sufle

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 20 minut
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:
  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 40 g moke
  • 150 g črne čokolade
  • 100 g masla                                                         
  • kakav
  • vanilijev jogurt
  • jagode

Čokolado in maslo stopimo nad soparo. Premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo, da se ohladi.

Jajca in sladkor z mešalnikom penasto umešamo. Počasi primešamo moko. Masi prilijemo stopljeno čokolado z maslom. Tako pripravljeno maso lahko do dva dni pustimo v hladilniku – na ta način bomo lahko vedno spekli sveže sufleje.

Modelčke namažemo z maslom in posujemo s kakavom. Vanje vlijemo maso – a ne čisto do roba, saj bodo še malenkost narasli. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Prava »znanost« je speči sufleje toliko, da ostane sredica tekoča. Imeti moramo modelčke prave velikosti – če bodo premajhni, se bodo prehitro prepekli. Najbolje je, da zaradi različne moči pečic najprej poskusimo speči nekaj suflejev – začnemo pri sedmih minutah in potem za minuto podaljšujemo čas, dokler nismo zadovoljni  z izdelkom. Tako bomo vedno vedeli, kako dolgo moramo peči sufleje v svoji pečici. 

Sufleje zvrnemo iz modelov. Zaradi njihove sladkosti se bo zraven obvezno prilegel vanilijev jogurt in na lističe narezane jagode.