Kako dolgo hraniti ostanke hrane?

Perutnina
Meso ločimo od kosti, ga narežemo, shranimo v plastične posodice ter postavimo v hladilnik. Priporočljivo je, da meso porabimo v treh do štirih dneh. V zmrzovalniku lahko pertunino (brez marinade) hranimo do štiri mesece, marinirano ali v omaki pa tudi do pol leta.

Omake
Omake shranimo v plastične posodice in postavimo v hladilnik, kjer bodo zdržale do dva dni. Lahko jih tudi zamrznemo in porabimo v roku enega meseca.

Kuhane jedi
Juhe, priloge in druge kuhane jedi hranimo v hladilniku največ štiri dni, v zmrzovalniku pa tudi do pol leta.

Zelenjava
Pečeno zelenjavo ali zelenjavo na žaru zavijemo v aluminijasto folijo ter shranimo v hladilnik. Pojemo jo še isti dan. Zelenjavo lahko tudi zmrznemo in uporabimo kasneje, vendar bo izgubila večino hranilnih snovi.

Tako shranjene jedi pogrevamo na visoki temperaturi oz. poskrbimo, da zavrejo (odvisno od vrste hrane). Dober tek!

Preberite tudi

  • Nasveti pri kupovanju rib?

  • Čaj

  • Piknik brez alergij

  • Sveže začimbe