Recepti

Naključni recepti

Francoska solata Natureta

Priprava Zmrznjeno zelenjavo za francosko solato (mešanica grah, korenje kocke, krompir kocke) do mehkega skuhamo nad paro ali v toliko vode, da je zelenjava pokrita. Po kuhanju vodo odlijemo, zelenjavo pa stresemo v skledo, jo solimo in pustimo, da ...

Preberi več

Solata iz jajčevcev s kaprami in rukolo

Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše ...

Preberi več

Pečen česen na popečenem kruhu

Priprava Vsako glavico česna zavijemo v folijo in jo pečemo na srednje vročem žaru pol ure. Rezine kruha popečemo in postrežemo s pečenim česnom. Folijo predhodno odstranimo. Jedi se lotimo tako, da glavico prerežemo in s pomočjo noža iztisnemo vsebi ...

Preberi več

Cvetačna juha

Priprava V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min. Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj koso ...

Preberi več

Kuhano vino

V loncu rahlo karameliziramo sladkor in dolijemo vodo in vino. Pomarančo in mandarino olupimo in narežemo na koščke ter dodamo vinu. Če bomo uporabili nekvalitetno vino, bo tudi naš končni izdelek težko postal vrhunski. Dodamo vse začimbe in počasi k ...

Preberi več

Bučni kruh

Priprava Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C. Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...

Preberi več

Vanilijevi rogljički

Zmešamo moko, agavin sirup, sol, naribano vanilijo, zmlete orehe ter lešnike. Dodamo koščke masla in zmesimo v gladko maso. Vgnetemo rumenjaka in pustimo počivati v hladilniku 45 minut. Iz testa oblikujemo rogljičke tako, da najprej naredimo 5 cm dol ...

Preberi več