Recepti

Naključni recepti

Teksaški pikantni hot dog

Priprava Na segretem olju popražimo mleto meso ter ga z vilico porazdelimo po ponvi, da se popeče z vseh strani. Čili papriko operemo, prerežemo po dolžini, odstranimo semena ter jo na drobno nasekljamo. Fižol iz pločevinke operemo, odcedimo ter skup ...

Preberi več

Spomladanska hladna testeninska solata

Priprava Testenine skuhamo in ohladimo. Paradižnik in filete paprike narežemo na majhne koščke, dodamo feta sir, olivno olje, peteršilj, kis, sol, poper in svežo baziliko ter vse skupaj premešamo. Solato damo v hladilnik za dve uri, da se dobro ...

Preberi več

Pad Thai

Pad Thai je znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem strežejo na vsakem koraku. Sestavine morajo ohraniti svojo hrustljavost in svežino, zato je priprava Pad Thaia hitra in enostavna. Pri nas lahko kupimo potrebni Tamarind in ribjo omako v specializira ...

Preberi več

Piščanec z limono

Limoni stisnemo in skupaj z olivnim oljem, origanom, česnom, baziliko, soljo in poprom zmešamo v večji skledi. Iz piščančjih filejev naredimo tanke zrezke, jih za cca. 2 uri prelijemo z marinado in nato spečemo na žaru.   ...

Preberi več

Hladna kumarična juha za vroče dni

Priprava Čebulo in kumare narežemo na večje kose. Prelijemo jih z jušno osnovo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano in premešamo, da dobimo gosto kremno juho. Na koncu solimo in popramo. Vse skupaj za 2 uri postavimo v hladilnik. ...

Preberi več

Svinjska nabodala

Priprava Iz oljčnega olja, rdečega vina, soli, sveže mletega popra, rožmarina in timijana pripravimo marinado. Koščke mesa stresemo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo stati na hladnem vsaj 1 uro. Zeleno in rdečo papriko operemo, očistimo ter n ...

Preberi več

Bučkina juha

Bučkam odstranimo koščice in jih narežemo na kocke. Uporabimo lahko rumene ali zelene bučke. Pristavimo maslo in popražimo česen. Dodamo bučke in jih dušimo v pokriti posodi z lovorjevim listom, dokler se ne zmehčajo. Počasi dolivamo vodo, vendar le ...

Preberi več

Piščanec na žaru Natureta

Priprava V skledi naredimo marinado iz limoninega soka, žganja, ketchupa Natureta, soli, worcestrske omake, soli in popra. Kose piščančjih prsi potopimo v marinado in pustimo stati na hladnem najmanj 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Pol ure pred uporabo ...

Preberi več