Recepti

Naključni recepti

Marinada za rakce ali kozice

Vse sestavine marinade zmešamo skledi in vanjo za pol ure položimo rakce. Nekaj marinade lahko prihranimo tudi za omako, v katero bomo pomakali pečene rakce.   ...

Preberi več

Pršutove rolice z brie sirom

Brie sir narežemo na pravokotnike, ki naj bodo pol centimetra debeli, pri širini pa smo pozorni, da ne presegajo širine rezin pršuta. Na plitek krožnik položimo rezine pršuta in vsak košček brie sira zavijemo v eno rezino pršuta tako, da je sir popol ...

Preberi več

Pustni krofi

Najprej stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Ko masa naraste in postane penasta, dodamo olje in mešamo naprej ter postopoma dodajamo sol, limonin sok, rum, kvas , mleko in moko. Mešamo še 15 minut. Iz mase nato oblikujemo kroglice in jih ...

Preberi več

Šparglji v pršutu na žaru

Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 min ...

Preberi več

Parmezanova rolada z vloženo papriko

Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...

Preberi več

Losos na žaru

Priprava Oljčno olje, limonin sok, sveže mlet bel poper in sol zmešamo v marinado in z njo premažemo kose lososa (lososa lahko nadomestimo s katerimi koli fileji ribe). Polagamo jih na vroč žar in jih pečemo 10 -15 minut, približno 5 minut na vsaki s ...

Preberi več

Nadevana jajca s curryjem

Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in  v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake.   ...

Preberi več

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več