Recepti

Naključni recepti

Kotliček z gobami in jušno zelenjavo

Priprava Gobe očistimo in narežemo na rezine. Poru odstranimo večino zelenega dela in ga narežemo na kratke trakove ali kolobarje. Česen olupimo in grobo nasekljamo. V srednje vročem kotličku segrejemo olje in na hitro popražimo por in česen, dodamo ...

Preberi več

Hobotnica pod peko

Hobotnico pod peko lahko pripravimo v saču ali v pečici; v tem primeru potrebujemo pekač s pokrovom. Pečico segrejemo na 200ºC. Mlad krompir oščetkamo in ga celega položimo v pekač. Čebulo in paradižnik narežemo na četrtine, papriko na podolgova ...

Preberi več

Pečen česen na popečenem kruhu

Priprava Vsako glavico česna zavijemo v folijo in jo pečemo na srednje vročem žaru pol ure. Rezine kruha popečemo in postrežemo s pečenim česnom. Folijo predhodno odstranimo. Jedi se lotimo tako, da glavico prerežemo in s pomočjo noža iztisnemo vsebi ...

Preberi več

Škampi na vroči plošči

Priprava Škampe po dolgem prerežemo na pol, vendar pazimo, da se na hrbtnem delu oklepa še držijo skupaj. Repke rahlo popramo. Na žar položimo kovinsko ploščo in jo premažemo z olivnim oljem. Ko je segreta, na ploščo položimo razprte škampe (meso rep ...

Preberi več

Omake za pečeno koruzo

Medeno-ingverjeva omaka Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil. Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka Sojini omaki vmešamo žlico m ...

Preberi več

Nadevana jajca s curryjem

Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in  v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake.   ...

Preberi več

Marelice z medom na žaru

Priprava V večji ponvi stopimo maslo in sladkor. Dodamo marelice ter jih povaljamo v sladkem premazu. Tako pripravljene pečemo na žaru približno 7 minut ter jih med pečenjem večkrat obrnemo. Pečene marelice razporedimo na krožnik ter vdolbino napolni ...

Preberi več

Cvetačna juha

Priprava V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min. Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj koso ...

Preberi več