Recepti

Naključni recepti

Puranja rolada

Za  pripravo rolade potrebujemo večje puranje zrezke, ki jih bomo zvili v rolado. Zrezke predhodno potolčemo in malo posolimo. Špinačo blanširamo ter dodamo skuto, parmezan in pinjole. Mešanico položimo na meso ter zavijemo v rolado. Z ...

Preberi več

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Priprava V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo. Ju ...

Preberi več

Pečeni jajčevci s čemažem

Priprava Jajčevce olupite in narežite na tanke rezine. Rezine popečete na žaru na obeh straneh, nato pa jih položite v keramično posodo, jih posolite, potresite z drobno narezanim čemažem in peteršiljem ter prelijete z olivnim oljem. Jed servirat ...

Preberi več

Rebrca na žaru

Priprava Rebrca zarežemo pri kosti, ne da bi jih pri tem prerezali, ter jih natremo s soljo in poprom. Belo čebulo olupimo in stisnemo v pire. Primešamo pomarančni sok in olje ter z mešanico premažemo rebrca. Dodamo rožmarin in pustimo v marinadi pri ...

Preberi več

Losos na žaru

Priprava Oljčno olje, limonin sok, sveže mlet bel poper in sol zmešamo v marinado in z njo premažemo kose lososa (lososa lahko nadomestimo s katerimi koli fileji ribe). Polagamo jih na vroč žar in jih pečemo 10 -15 minut, približno 5 minut na vsaki s ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat ...

Preberi več

Škampi na buzaro

Na olivnem olju prepražimo belo čebulo, dodamo česen, paradižnik, pelate, drobtine, rožmarin, poper, sol. Dodamo škampe in zalijemo z vinom. Med kuhanjem počasi dolivamo vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Na vrh potresemo nasekljen peter ...

Preberi več

Česnova omaka

Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi. ...

Preberi več