Recepti

Naključni recepti

Pad Thai

Pad Thai je znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem strežejo na vsakem koraku. Sestavine morajo ohraniti svojo hrustljavost in svežino, zato je priprava Pad Thaia hitra in enostavna. Pri nas lahko kupimo potrebni Tamarind in ribjo omako v specializira ...

Preberi več

Začinjeni šparglji na žaru

Priprava Šparglje očistimo, jih na koncu odrežemo za približno 5 cm in jih za pol ure namočimo v vodo. Trše dele stebel olupimo z lupilcem ter šparglje začinimo po okusu s soljo, poprom začimbami in limoninim sokom. Tako pripravljene pečemo na žaru 5 ...

Preberi več

Fižolova solata z mocarelo

Priprava Pločevinko rjavega fižola Natureta in pločevinko sladke koruze Natureta odcedimo ter stresemo v skledo. Mlado čebulo ali por očistimo in narežemo na koščke ter stresemo k zelenjavi. Mladi sir ali tofu narežemo na kocke in dodamo k solati. Za ...

Preberi več

Fižolovi štruklji

Priprava Vlečeno testo: v moko naredimo luknjico in vmešamo jajce, mlačno vodo, nasekljan peteršilj, sol in žličko limoninega soka. Zamesimo testo in ga pustimo počivati dobre pol ure. Fižolov nadev: skuhan fižol pretlačimo, dodamo kislo smetano in ...

Preberi več

Čokoladni smoothie z ingverjem

Sestavine za 4 osebe: 3 dcl vode 10 g svežega korenine ingverja 200 g temne čokolade za kuhanje 3 dcl sladke smetane 2 čajni žlički cimeta Priprava Olupljeno korenino ingverja narežemo na rezine (lahko tudi naribamo) ter položimo v vrelo vodo za 1 ...

Preberi več

Bučkina juha

Bučkam odstranimo koščice in jih narežemo na kocke. Uporabimo lahko rumene ali zelene bučke. Pristavimo maslo in popražimo česen. Dodamo bučke in jih dušimo v pokriti posodi z lovorjevim listom, dokler se ne zmehčajo. Počasi dolivamo vodo, vendar le ...

Preberi več

Parmezanova rolada z vloženo papriko

Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...

Preberi več

Kuhano vino

V loncu rahlo karameliziramo sladkor in dolijemo vodo in vino. Pomarančo in mandarino olupimo in narežemo na koščke ter dodamo vinu. Če bomo uporabili nekvalitetno vino, bo tudi naš končni izdelek težko postal vrhunski. Dodamo vse začimbe in počasi k ...

Preberi več