Orada s krompirjem

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 1,5 ure
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:
  • 1 kg kuhanega krompirja
  • 4 glavice mlade čebule
  • večja vejica peteršilja
  • 1 orada (800-1000 g)
  • mleti poper
  • 2 žlici limoninega soka
  • 6 žlic olivnega olja

Priprava

Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke kolute. Mlado čebulo olupimo, peteršilj pa operemo ter narežemo skupaj s čebulo. Orado očistimo, dobro osušimo, popramo, solimo ter pokapamo z limoninim sokom.

Pečico segrejemo na 180°C. Večjo posodo premažemo z olivnim oljem ter po dnu posode razporedimo polovico krompirja, ga začinimo s soljo in poprom ter po njem razporedimo pol mešanice čebule in peteršilja.

Na krompir položimo ribo in jo posujemo s preostankom začimb. Po oradi razporedimo drugo polovico krompirja, začinimo s soljo in poprom ter poškropimo s 3 – 4 žlicami olivnega olja. Vse skupaj 35 minut pečemo na srednji rešetki pri 160°C .

Opomba: Če smo na pikniku in imamo na voljo samo žar, ribo spečemo na žaru, krompir pa lahko pripravimo na različne načine: