Recepti

Naključni recepti

Piščanec na žaru z jogurtovo marinado in baziliko

Priprava Liste bazilike zmečkamo med dlanmi. Česen grobo nasekljamo. Iz jogurta, paradižnikovega koncentrata, oljčnega olja, zmečkanih bazilikinih listov, soli in sesekljanega česna naredimo marinado, s katero natremo kose piščanca. Mariniramo vsaj d ...

Preberi več

Spomladanska hladna testeninska solata

Priprava Testenine skuhamo in ohladimo. Paradižnik in filete paprike narežemo na majhne koščke, dodamo feta sir, olivno olje, peteršilj, kis, sol, poper in svežo baziliko ter vse skupaj premešamo. Solato damo v hladilnik za dve uri, da se dobro ...

Preberi več

Pisana nabodala

Priprava Mesno nabodalo: meso, ananas in papriko zrežemo na večje kocke. Naribamo za čajno žličko ingverja in ga potresemo po mesu. Dodamo še chili, sol in olje. Pustimo stati pol ure. Na nabodalo izmenoma natikamo vse sestavine. Vrtno nabodalo: bučk ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat ...

Preberi več

Poletje v mreži

Priprava Meso in papriko narežemo na 3 cm debele kocke, klobaso pa na debelejše kolobarje. Solimo in popramo, premešamo in polijemo z oljem. Ponovno premešamo. Mešanico naložimo na preklopno mrežico za žar. Dodamo še cele paradižnike, ki bodo skrbeli ...

Preberi več

Sir za žar s filejem tune in zelenjavo

V ponvi srednje popečemo tunin file ter rezini sira za žar. Bučke in jajčevec narežemo na kolobarje ter jih popečemo. Popečeno zelenjavo naložimo na krožnik, posolimo, popopramo ter pokapamo z olivnim oljem. Na vrh položimo rezino sira za žar Mu Cuis ...

Preberi več

Testeninska solata

Priprava Skuhamo vsako sestavino posebej in ohladimo: testenine, ajdovo kašo, fižol. Zmešamo skupaj in dodamo ostale sestavine. Postavimo na hladno za dve uri. Pred serviranjem še enkrat premešamo. ...

Preberi več