Recepti

Naključni recepti

Solata s tuno in sirom v slanici

Priprava Sušen paradižnik narežemo na trakove, paradižnik na polovice, sir v slanici pa na manjše kockice. Korenček narežemo z nožem za lupljenje krompirja, da dobimo tanke dolge trakove. Zmežamo oprano rukolo in ostalo zelenjavo, tuno in sir ter pos ...

Preberi več

Kostanjevo-čokoladna torta

Za slastno kostanjevo torto vzamemo čokolado z visoko vsebnostjo kakava: okoli 70 %. Najprej se lotimo kostanjevega pireja. Potrebovali ga bomo tako v testu kot v kremi. Kostanjev pire: 400 g kostanja dobro prerežemo in pečemo v pečici, da ga bomo la ...

Preberi več

Teletina pod peko

Priprava Meso po želji narežemo na tri kose (če se odločimo za kračo, jo pečemo celo). Začinimo ga s soljo in poprom, premažemo z oljem, dodamo lovorov list in rožmarin. Pustimo ga stati 1 uro in medtem pripravimo žerjavico. Mlad krompir oščetkamo in ...

Preberi več

Čokoladni smoothie z ingverjem

Sestavine za 4 osebe: 3 dcl vode 10 g svežega korenine ingverja 200 g temne čokolade za kuhanje 3 dcl sladke smetane 2 čajni žlički cimeta Priprava Olupljeno korenino ingverja narežemo na rezine (lahko tudi naribamo) ter položimo v vrelo vodo za 1 ...

Preberi več

Marinada za zelenjavo

Tudi zelenjavo lahko pred pečenjem na žaru mariniramo. Mariniramo lahko katerokoli zelenjavo, v nizki posodi ter najmanj pol ure pred pečenjem na žaru. ...

Preberi več

Solata z artičokami in kuskusom

Priprava Zavremo vodo, ji dodamo košček masla ali dve žlici oljčnega olja in vmešamo kuskus. Pustimo, da se kuskus napne in ohladi. Artičoke v kisu narežemo na manjše kose. Česen nasekljamo. Avokado olupimo in zeleno meso narežemo na koščke. Pokapamo ...

Preberi več

Kunčja juha s pomladansko zelenjavo iz kotlička

Priprava Kunčje meso, čebulo in česen narežemo na poljubno velike kose. Krompir olupimo in narežemo na srednje velike kose. Kotliček segrejemo, nalijemo olje in meso popečemo iz vseh strani. Dodamo čebulo in česen, ju popražimo, da zastekleni ter dod ...

Preberi več

Pikantni gnjatni zvitki

Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona.   ...

Preberi več