Recepti

Naključni recepti

Gazpačo

Priprava Paradižnike olupimo in sesekljamo, če je veliko semen jih odstranimo. Paradižnik lahko zmeljemo tudi z mešanikom. Vse ostale sestavine nasekljamo in narežemo na manjše kose. Kumaro prej olupimo. Česen lahko naribamo, da dobi lepšo teksturo. ...

Preberi več

Rebrca na žaru

Priprava Rebrca zarežemo pri kosti, ne da bi jih pri tem prerezali, ter jih natremo s soljo in poprom. Belo čebulo olupimo in stisnemo v pire. Primešamo pomarančni sok in olje ter z mešanico premažemo rebrca. Dodamo rožmarin in pustimo v marinadi pri ...

Preberi več

Pršutove rolice z brie sirom

Brie sir narežemo na pravokotnike, ki naj bodo pol centimetra debeli, pri širini pa smo pozorni, da ne presegajo širine rezin pršuta. Na plitek krožnik položimo rezine pršuta in vsak košček brie sira zavijemo v eno rezino pršuta tako, da je sir popol ...

Preberi več

Solata z artičokami in kuskusom

Priprava Zavremo vodo, ji dodamo košček masla ali dve žlici oljčnega olja in vmešamo kuskus. Pustimo, da se kuskus napne in ohladi. Artičoke v kisu narežemo na manjše kose. Česen nasekljamo. Avokado olupimo in zeleno meso narežemo na koščke. Pokapamo ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat ...

Preberi več

Postrv v slanini na žaru

Priprava Postrvi očistite in jih do suheha obrišete (posušite). Postrv zarežete po obeh straneh boka in jo posolite. Posolite tudi notranjost ribe. Sesekljan česen pomešate z olivnim oljem in ribe napolnite z zmesjo. Ribe ovijete s slanino in jih pol ...

Preberi več

Stročji fižol z dišavnicami

Priprava Stročji fižol skuhamo, paradižnik nasekljamo. Na malo olja popražimo stisnjen česen in paradižnik, dodamo balzamični kis ter začinimo s soljo in poprom. Pražimo dobrih pet minut. Odstavimo in ohladimo. Peteršilj, baziliko in koriander drobno ...

Preberi več

Testeninska solata

Priprava Skuhamo vsako sestavino posebej in ohladimo: testenine, ajdovo kašo, fižol. Zmešamo skupaj in dodamo ostale sestavine. Postavimo na hladno za dve uri. Pred serviranjem še enkrat premešamo. ...

Preberi več