Recepti

Naključni recepti

Orada s krompirjem

Priprava Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke kolute. Mlado čebulo olupimo, peteršilj pa operemo ter narežemo skupaj s čebulo. Orado očistimo, dobro osušimo, popramo, solimo ter pokapamo z limoninim sokom. Pečico segrejemo na 180°C. Ve ...

Preberi več

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Priprava V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo. Ju ...

Preberi več

Piščančja mineštra iz kotlička

Priprava Piščančje meso brez kosti narežemo na manjše koščke. V kotličku segrejemo oljčno olje in meso dobro popečemo z vseh strani. Česen na hitro popražimo in dodamo mešanico zelenjave za mineštro Natureta. Dodamo še rožmarin, koriander, žlico para ...

Preberi več

Bučni kruh

Priprava Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C. Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...

Preberi več

Solata s tuno in sirom v slanici

Priprava Sušen paradižnik narežemo na trakove, paradižnik na polovice, sir v slanici pa na manjše kockice. Korenček narežemo z nožem za lupljenje krompirja, da dobimo tanke dolge trakove. Zmežamo oprano rukolo in ostalo zelenjavo, tuno in sir ter pos ...

Preberi več

Perutničke v omaki

Priprava Perutničke operemo, posušimo ter položimo v plitvo posodo. Ostale sestavine zmešamo v skledi ter dodamo nasekljano belo čebulo. Mešanico polijemo po perutničkah in pustimo čez noč na hladnem mestu, da se marinira. Perutničke med mariniranjem ...

Preberi več

Začinjene perutničke na žaru

Priprava Iz gorčice, javorovega sirupa, sojine omake, balzamičnega kisa, ingverja v prahu, ostre paprike v prahu in olja pripravimo marinado. Prelijemo jo po perutničkah, premešamo in pustimo stati na hladnem vsaj 2 uri. Marinirane perutničke položim ...

Preberi več

Solata iz jajčevcev s kaprami in rukolo

Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše ...

Preberi več