Recepti

Naključni recepti

Tunin namaz

Priprava Sončnična semena zmeljemo v mlinčku za kavo ali sekljalniku. Tunino odcedimo, stresemo v skledo in zdrobimo z vilico. Sardele ali inčune čim bolj tanko nasekljamo. Dodamo mehko maslo, mleta sončnična semena, sesekljan peteršilj, oljčno olje, ...

Preberi več

Solata s tuno in sirom v slanici

Priprava Sušen paradižnik narežemo na trakove, paradižnik na polovice, sir v slanici pa na manjše kockice. Korenček narežemo z nožem za lupljenje krompirja, da dobimo tanke dolge trakove. Zmežamo oprano rukolo in ostalo zelenjavo, tuno in sir ter pos ...

Preberi več

Kuhano vino

V loncu rahlo karameliziramo sladkor in dolijemo vodo in vino. Pomarančo in mandarino olupimo in narežemo na koščke ter dodamo vinu. Če bomo uporabili nekvalitetno vino, bo tudi naš končni izdelek težko postal vrhunski. Dodamo vse začimbe in počasi k ...

Preberi več

Zeleni smoothie

Priprava Iz pomaranč stisnemo sok, kivi in banano pa olupimo in narežemo na koščke. Vse sestavine zmešamo v mešalniku, za nekaj časa postavimo v hladilnik in napitek je pripravljen. ...

Preberi več

Solata iz jajčevcev s kaprami in rukolo

Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše ...

Preberi več

Omake za žar iz kisle smetane

Priprava Vse sestavine za posamezne omake zmešamo in postavimo na hladno. Postrežemo k mesu in zelenjavi iz žara. Za omake lahko izberemo tudi Naturetine namaze: Namaz s curryem, Namaz s papriko, Namaz z zelišči, Namaz z gobicami in Namaz z brokolije ...

Preberi več

Piščančja mineštra iz kotlička

Priprava Piščančje meso brez kosti narežemo na manjše koščke. V kotličku segrejemo oljčno olje in meso dobro popečemo z vseh strani. Česen na hitro popražimo in dodamo mešanico zelenjave za mineštro Natureta. Dodamo še rožmarin, koriander, žlico para ...

Preberi več

Popečeni kruhki s paradižnikom

Priprava Paradižnik olupimo, odstranimo semena in ga sesekljamo (naj ne bo predrobno sesekljan). Solimo in popramo. Kruh popečemo na žaru ali v električnem grilu. Obe strani vročega kruha podrgnemo s česnom in kruh zložimo na velik krožnik. Vsak kos ...

Preberi več