Recepti

Naključni recepti

Borovničke

V lepo stekleničko, ki jo bomo lahko dobro zatesnili, vsujemo tretjino volumna stekleničke borovnic in dodamo polovico teže borovnic sladkorja. V času, ko ni svežih borovnic, lahko uporabimo tudi zamrznjene. Dolijemo tretjino stekleničke dobrega doma ...

Preberi več

Marinada za tuno

V večji plastični vrečki zmešamo olivno olje, rdeče vino, limetin sok in med. Dodamo tunine zrezke, sladko čebulo in koperc. Iz vrečke iztisnemo zrak, dobro zapremo in postavimo v hladilnik za eno uro. Tunine zrezke vzamemo iz marinade in jih obogat ...

Preberi več

Piščanec na žaru Natureta

Priprava V skledi naredimo marinado iz limoninega soka, žganja, ketchupa Natureta, soli, worcestrske omake, soli in popra. Kose piščančjih prsi potopimo v marinado in pustimo stati na hladnem najmanj 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Pol ure pred uporabo ...

Preberi več

Solata s feferoni

Priprava Testenine skuhamo, odcedimo, solimo in zmešamo z dvema žlicama olja, da se ne sprimejo. Feferone odcedimo in jim odrežemo peclje. Velike prerežemo čez polovico, manjše pustimo cele. Sir popečemo na žaru, solimo in narežemo na koščke. Če ga p ...

Preberi več

Čemaževa juha

Priprava Krompir olupimo krompir in narežemo na kocke ter skuhamo. Ko je mehek, dodamo čemaževe liste in skupaj kuhamo še cca. 5 minut. S paličnim mešalnikom vse pretlačimo, da dobimo kremno juho. Začinimo po okusu in dodamo ter dodamo kisl ...

Preberi več

Primorski brodet

Ribe in školjke očistimo, narežemo na manjše kose, posolimo in pomokamo ter rahlo popečemo. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo česen, peteršilj in pasiran paradižnik Natureta ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo školjke in prilijemo malo ...

Preberi več

Perutnina v vinu

Sestavine za 4 osebe: piščanec (teža cca 1,4 kg) 100 g dimljene slanine 12 glavic mlade čebule 200 g manjših gob 80 g stopljenega masla poper ½ l suhega rdečega vina ½ l osnove za piščančjo juho 1 bela čebula ½ vejice peteršilja ...

Preberi več

Tunina v solati

Priprava Tunino odcedimo, stresemo v skledo in razdrobimo z vilico. Delikatesne kumarice narežemo na kolobarčke, mlado čebulo (brez listov) razrežemo na kolobarje in dodamo k tunini. Dodamo še sladko mlado koruzo in nasekljan peteršilj. Iz gorčice, o ...

Preberi več