Priprava Oljčno olje, limonin sok, sveže mlet bel poper in sol zmešamo v marinado in z njo premažemo kose lososa (lososa lahko nadomestimo s katerimi koli fileji ribe). Polagamo jih na vroč žar in jih pečemo 10 -15 minut, približno 5 minut na vsaki s ...
Priprava: Žar predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Paradižnike, olive, feta sir, čebulo, meto ter 2 žlici olivnega olja zmešamo v skledi. S preostankom olivnega olja premažemo pita kruh, položimo na žar in pečemo približno 2 minuti. Nato obrne ...
Čokolado z maslom počasi raztopimo na nizki temperaturi in nekoliko ohladimo. Penasto umešamo rumenjake in sladkorja (vanilin in navaden) nato pa dodamo stopljeno čokolado maso, moko, orehe, čokolado (vse grobo sesekljano). Preostale beljake stepemo ...
V lepo stekleničko, ki jo bomo lahko dobro zatesnili, vsujemo tretjino volumna stekleničke borovnic in dodamo polovico teže borovnic sladkorja. V času, ko ni svežih borovnic, lahko uporabimo tudi zamrznjene. Dolijemo tretjino stekleničke dobrega doma ...
Za slastno kostanjevo torto vzamemo čokolado z visoko vsebnostjo kakava: okoli 70 %. Najprej se lotimo kostanjevega pireja. Potrebovali ga bomo tako v testu kot v kremi. Kostanjev pire: 400 g kostanja dobro prerežemo in pečemo v pečici, da ga bomo la ...
Priprava: Pred kuhanjem čičeriko približno 12 ur namakamo v vodi. Kuhamo jo dobro uro, zatem jo odcedimo, operemo v vreli vodi ter ponovno odcedimo. S pomočjo paličnega mešalnika ali multipraktika jo zmečkamo v pire ter dodamo na drobno nasekljano be ...
Priprava Meso narežemo na kose velikosti večjega lešnika. Pekočim feronom odstranimo pecelje in semena ter jih na drobno nasekljamo. Čebulo in česen očistimo, sesekljamo in popražimo na srednje vročem olju. Med mešanjem kose mesa popečemo, da izpari ...
Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.