Recepti

Naključni recepti

Solata z artičokami in kuskusom

Priprava Zavremo vodo, ji dodamo košček masla ali dve žlici oljčnega olja in vmešamo kuskus. Pustimo, da se kuskus napne in ohladi. Artičoke v kisu narežemo na manjše kose. Česen nasekljamo. Avokado olupimo in zeleno meso narežemo na koščke. Pokapamo ...

Preberi več

Sladke nektarine z žara

Priprava Nektarini razpolovimo, jima odstranimo koščice ter ju premažemo s stopljenim maslom/margarino. Tako pripravljene pečemo na žaru 10 - 12 minut. Med pečenjem jih premažemo z medom. Pečene nektarine ohladimo ter postrežemo s cimetom in jajčnim ...

Preberi več

Čemaževa juha

Priprava Krompir olupimo krompir in narežemo na kocke ter skuhamo. Ko je mehek, dodamo čemaževe liste in skupaj kuhamo še cca. 5 minut. S paličnim mešalnikom vse pretlačimo, da dobimo kremno juho. Začinimo po okusu in dodamo ter dodamo kisl ...

Preberi več

Mitha lassi

Mango operemo, olupimo in obrežemo ob koščici ter meso sadeža s paličnim mešalnikom (ali multipraktiku) zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, da dobimo gladko, tekočo maso s peno na vrhu. Lassi lahko pripravimo tudi z bananami in drugim sadjem, a če ...

Preberi več

Kunčja juha s pomladansko zelenjavo iz kotlička

Priprava Kunčje meso, čebulo in česen narežemo na poljubno velike kose. Krompir olupimo in narežemo na srednje velike kose. Kotliček segrejemo, nalijemo olje in meso popečemo iz vseh strani. Dodamo čebulo in česen, ju popražimo, da zastekleni ter dod ...

Preberi več

Nadevana jajca s špinačo

Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in umešamo špinačo, muškatni orešček, sol, poper, lešnike, pretlačeno skuto.   ...

Preberi več

Mehiška paradižnikova salsa

Priprava Vse sestavine na drobno nasekljamo. Vse skupaj stresemo v stekleno posodo in dobro premešamo. Sol in pekoče začimbe dodamo po okusu. V hladilniku pustimo stati 3 ure. Serviranje: Omaka je odlična priloga za tacose in tortilje. ...

Preberi več

Stročji fižol z dišavnicami

Priprava Stročji fižol skuhamo, paradižnik nasekljamo. Na malo olja popražimo stisnjen česen in paradižnik, dodamo balzamični kis ter začinimo s soljo in poprom. Pražimo dobrih pet minut. Odstavimo in ohladimo. Peteršilj, baziliko in koriander drobno ...

Preberi več