Medeno-ingverjeva omaka
Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil.
Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka
Sojini omaki vmešamo žlico m ...
Na žlici olivnega olja prepražimo čebulo, česen in sladkor, dodamo paradižnika, pelate in začimbe. Marele narežemo na trakove in dodamo v omako, zalijemo z vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Po potrebi zgostimo z drobtinami in&hell ...
Priprava Krompir prerežemo, zavijemo v alu folijo in pečemo v žerjavici približno 45 minut. Ko vzamemo krompir iz žerjavice, na mesto kjer smo ga prerezali, namažemo zeliščno maslo ter potresemo sir, ki smo ga prej naribali. Na koncu dodamo ...
Priprava Vse sestavine, razen škampov sesekljamo in zmešamo v marinado. Škampe očistimo, da nam ostanejo le repki. Repke vmešamo v marinado in jih pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi. Repke nato nataknemo na palčke za ražnjiče in položimo na žar ...
Priprava Liste bazilike zmečkamo med dlanmi. Česen grobo nasekljamo. Iz jogurta, paradižnikovega koncentrata, oljčnega olja, zmečkanih bazilikinih listov, soli in sesekljanega česna naredimo marinado, s katero natremo kose piščanca. Mariniramo vsaj d ...
Priprava Čebulo in česen sesekljamo. Hrenovke razrežemo na kolobarje. Slanino razrežemo na manjše kocke. Kotliček segrejemo na srednjo temperaturo, segrejemo olje in popražimo čebulo. Nato dodamo še česen, slanino, sladko papriko v prahu in pražimo, ...
Tudi zelenjavo lahko pred pečenjem na žaru mariniramo. Mariniramo lahko katerokoli zelenjavo, v nizki posodi ter najmanj pol ure pred pečenjem na žaru. ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.