Recepti

Naključni recepti

Omake za pečeno koruzo

Medeno-ingverjeva omaka Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil. Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka Sojini omaki vmešamo žlico m ...

Preberi več

Marelasta gosta juha

 Na žlici olivnega olja prepražimo čebulo, česen in sladkor, dodamo paradižnika, pelate in začimbe. Marele narežemo na trakove in dodamo v omako, zalijemo z vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Po potrebi zgostimo z drobtinami in&hell ...

Preberi več

Azijski burger na žaru

Priprava: Arašidovo maslo zmešamo s kislo smetano, žličko soka limete ter dvema žličkama sojine omake. Posebej zmešamo mleto govedino, 2 žlički sojine omake, žličko soka limete, koriander, ingver ter sladko papriko. Iz mesne mešanice oblikujemo polpe ...

Preberi več

Krompir “Jack potato”

Priprava Krompir prerežemo, zavijemo v alu folijo in pečemo v žerjavici približno 45 minut. Ko vzamemo krompir iz žerjavice, na mesto kjer smo ga prerezali, namažemo zeliščno maslo ter potresemo sir, ki smo ga prej naribali. Na koncu dodamo ...

Preberi več

Ražnjiči iz škampov

Priprava Vse sestavine, razen škampov sesekljamo in zmešamo v marinado. Škampe očistimo, da nam ostanejo le repki. Repke vmešamo v marinado in jih pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi. Repke nato nataknemo na palčke za ražnjiče in položimo na žar ...

Preberi več

Piščanec na žaru z jogurtovo marinado in baziliko

Priprava Liste bazilike zmečkamo med dlanmi. Česen grobo nasekljamo. Iz jogurta, paradižnikovega koncentrata, oljčnega olja, zmečkanih bazilikinih listov, soli in sesekljanega česna naredimo marinado, s katero natremo kose piščanca. Mariniramo vsaj d ...

Preberi več

Krompirjev kotliček s hrenovkami

Priprava Čebulo in česen sesekljamo. Hrenovke razrežemo na kolobarje. Slanino razrežemo na manjše kocke. Kotliček segrejemo na srednjo temperaturo, segrejemo olje in popražimo čebulo. Nato dodamo še česen, slanino, sladko papriko v prahu in pražimo, ...

Preberi več

Marinada za zelenjavo

Tudi zelenjavo lahko pred pečenjem na žaru mariniramo. Mariniramo lahko katerokoli zelenjavo, v nizki posodi ter najmanj pol ure pred pečenjem na žaru. ...

Preberi več