Recepti

Naključni recepti

Piščančja mineštra iz kotlička

Priprava Piščančje meso brez kosti narežemo na manjše koščke. V kotličku segrejemo oljčno olje in meso dobro popečemo z vseh strani. Česen na hitro popražimo in dodamo mešanico zelenjave za mineštro Natureta. Dodamo še rožmarin, koriander, žlico para ...

Preberi več

Poletje v mreži

Priprava Meso in papriko narežemo na 3 cm debele kocke, klobaso pa na debelejše kolobarje. Solimo in popramo, premešamo in polijemo z oljem. Ponovno premešamo. Mešanico naložimo na preklopno mrežico za žar. Dodamo še cele paradižnike, ki bodo skrbeli ...

Preberi več

Zelenjavna pita

Listnato testo odmrznemo in razvaljamo ter položimo na pekač, namaščen z maslom. Na gosto ga prepikamo z vilicami. Pečico segrejemo na 220°C. Če želimo, da testo ne bo preveč sočno, ga najprej za deset minut potisnemo v pečico. Paradižnik narežem ...

Preberi več

Omaka guacamole

Priprava Izberemo zrel avokado, ki se ob pritisku s prstom rahlo vda. Avokado prerežemo, odstranimo peško in ga z žlico postrgamo iz lupine. Zeleno maso zmečkamo z vilico. Čebulo drobno sesekljamo. Paradižnikove pelate in feferon narežemo na čim manj ...

Preberi več

Orade na žaru

Ribe očistimo in posušimo do suhega, tako bomo preprečili da se ribe primejo na rešetko. Nato jih nasolimo. Rešetko na žaru premažemo z oljem in nanjo položimo ribe. Rešetko postavimo na žar in ribe pečemo na vsaki strani okoli 5 - 7 minut. Čas pečen ...

Preberi več

Polnjeni lignji

Priprava Riž skuhamo. Pršut oziroma prekajen tofu narežemo na čim manjše koščke, zmešamo z odcejenim rižem in naribano mocarelo. Začinimo s peteršiljem, poprom in soljo. Lignje posušimo, pokapamo z limono in jih nadevalmo s pripravljeno mešanico. Zap ...

Preberi več

Sir za žar s filejem tune in zelenjavo

V ponvi srednje popečemo tunin file ter rezini sira za žar. Bučke in jajčevec narežemo na kolobarje ter jih popečemo. Popečeno zelenjavo naložimo na krožnik, posolimo, popopramo ter pokapamo z olivnim oljem. Na vrh položimo rezino sira za žar Mu Cuis ...

Preberi več

Orada s krompirjem

Priprava Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke kolute. Mlado čebulo olupimo, peteršilj pa operemo ter narežemo skupaj s čebulo. Orado očistimo, dobro osušimo, popramo, solimo ter pokapamo z limoninim sokom. Pečico segrejemo na 180°C. Ve ...

Preberi več