Priprava Neolupljene banane enostavno položite na pripravljen žar ter jih pustite tako dolgo dokler niso navzven povsem črne (zažgane). Nato jih z nožem prerežite, v vsako položite košček mlečne čokolade in ko se čokolad ...
Priprava Meso po želji narežemo na tri kose (če se odločimo za kračo, jo pečemo celo). Začinimo ga s soljo in poprom, premažemo z oljem, dodamo lovorov list in rožmarin. Pustimo ga stati 1 uro in medtem pripravimo žerjavico. Mlad krompir oščetkamo in ...
Priprava Paprikam najprej odstranimo peclje in jih očistimo na enak način kot bi jih pripravili za polnjeno papriko. Za peko na žaru je najboljša dolga in malo večja rdeča paprika. Pripravimo maso za polnjenje. Sir narežemo na manjše koščke, dodamo m ...
Sestavine za 4 osebe: piščanec (teža cca 1,4 kg) 100 g dimljene slanine 12 glavic mlade čebule 200 g manjših gob 80 g stopljenega masla poper ½ l suhega rdečega vina ½ l osnove za piščančjo juho 1 bela čebula ½ vejice peteršilja ...
Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 min ...
Priprava Mleto meso začinimo s soljo in poprom ter gnetemo vsaj 10 minut. Za nekaj časa ga postavimo na hladno, najbolje kar čez noč. Čebulo na drobno nasekljamo in zmešamo z mesom. Maso razdelimo na 4 dele in oblikujemo čvrste kroglice. Položimo jih ...
Priprava
Jajčevce olupite in narežite na tanke rezine. Rezine popečete na žaru na obeh straneh, nato pa jih položite v keramično posodo, jih posolite, potresite z drobno narezanim čemažem in peteršiljem ter prelijete z olivnim oljem.
Jed servirat ...
Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.