Priprava
Jajčevce olupite in narežite na tanke rezine. Rezine popečete na žaru na obeh straneh, nato pa jih položite v keramično posodo, jih posolite, potresite z drobno narezanim čemažem in peteršiljem ter prelijete z olivnim oljem.
Jed servirat ...
Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...
V posodi stepemo stopljeno maslo s sladkorjem, jajci in vanilijevim sladkorjem. V drugi posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in solimo. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo. Dodamo čokolado, narezane na koščke, pest grobo naseklj ...
Listnato testo odmrznemo in razvaljamo ter položimo na pekač, namaščen z maslom. Na gosto ga prepikamo z vilicami. Pečico segrejemo na 220°C. Če želimo, da testo ne bo preveč sočno, ga najprej za deset minut potisnemo v pečico. Paradižnik narežem ...
Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake. ...
Priprava Mleto meso začinimo s soljo in poprom ter gnetemo vsaj 10 minut. Za nekaj časa ga postavimo na hladno, najbolje kar čez noč. Čebulo na drobno nasekljamo in zmešamo z mesom. Maso razdelimo na 4 dele in oblikujemo čvrste kroglice. Položimo jih ...
Ribe očistimo in posušimo do suhega, tako bomo preprečili da se ribe primejo na rešetko. Nato jih nasolimo. Rešetko na žaru premažemo z oljem in nanjo položimo ribe. Rešetko postavimo na žar in ribe pečemo na vsaki strani okoli 5 - 7 minut. Čas pečen ...
Priprava Tunino odcedimo, stresemo v skledo in razdrobimo z vilico. Delikatesne kumarice narežemo na kolobarčke, mlado čebulo (brez listov) razrežemo na kolobarje in dodamo k tunini. Dodamo še sladko mlado koruzo in nasekljan peteršilj. Iz gorčice, o ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.