Recepti

Naključni recepti

Bučni kruh

Priprava Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C. Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...

Preberi več

Pršutove rolice z brie sirom

Brie sir narežemo na pravokotnike, ki naj bodo pol centimetra debeli, pri širini pa smo pozorni, da ne presegajo širine rezin pršuta. Na plitek krožnik položimo rezine pršuta in vsak košček brie sira zavijemo v eno rezino pršuta tako, da je sir popol ...

Preberi več

Zeleni smoothie

Priprava Iz pomaranč stisnemo sok, kivi in banano pa olupimo in narežemo na koščke. Vse sestavine zmešamo v mešalniku, za nekaj časa postavimo v hladilnik in napitek je pripravljen. ...

Preberi več

Kostanjevo-čokoladna torta

Za slastno kostanjevo torto vzamemo čokolado z visoko vsebnostjo kakava: okoli 70 %. Najprej se lotimo kostanjevega pireja. Potrebovali ga bomo tako v testu kot v kremi. Kostanjev pire: 400 g kostanja dobro prerežemo in pečemo v pečici, da ga bomo la ...

Preberi več

Stročji fižol v kraljevski solati

Priprava Stročji fižol in sladko koruzo odcedimo in stresemo v skledo. Česen očistimo, sesekljamo in dodamo k zelenjavi. Pečene šampinjone po potrebi narežemo na rezine in dodamo v skledo. Solato začinimo z limoninim sokom, sojino omako in solimo. Po ...

Preberi več

Postrv v slanini na žaru

Priprava Postrvi očistite in jih do suheha obrišete (posušite). Postrv zarežete po obeh straneh boka in jo posolite. Posolite tudi notranjost ribe. Sesekljan česen pomešate z olivnim oljem in ribe napolnite z zmesjo. Ribe ovijete s slanino in jih pol ...

Preberi več

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Priprava V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo. Ju ...

Preberi več

Hobotnica pod peko

Hobotnico pod peko lahko pripravimo v saču ali v pečici; v tem primeru potrebujemo pekač s pokrovom. Pečico segrejemo na 200ºC. Mlad krompir oščetkamo in ga celega položimo v pekač. Čebulo in paradižnik narežemo na četrtine, papriko na podolgova ...

Preberi več