Recepti

Naključni recepti

Bučkina juha

Bučkam odstranimo koščice in jih narežemo na kocke. Uporabimo lahko rumene ali zelene bučke. Pristavimo maslo in popražimo česen. Dodamo bučke in jih dušimo v pokriti posodi z lovorjevim listom, dokler se ne zmehčajo. Počasi dolivamo vodo, vendar le ...

Preberi več

Ražnjiči iz škampov

Priprava Vse sestavine, razen škampov sesekljamo in zmešamo v marinado. Škampe očistimo, da nam ostanejo le repki. Repke vmešamo v marinado in jih pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi. Repke nato nataknemo na palčke za ražnjiče in položimo na žar ...

Preberi več

Krhki flancati

Moko, jajca, sol, sladkor in maslo zmešamo in dobro pregnetemo, da postane gladko. Dodamo rum in limonin sok ter testo pokrijemo in pustimo stati eno uro. Testo razvaljamo in razrežemo na pravokotnike, po njihovi sredini pa zarežemo par črt. Flancat ...

Preberi več

Sir za žar s filejem tune in zelenjavo

V ponvi srednje popečemo tunin file ter rezini sira za žar. Bučke in jajčevec narežemo na kolobarje ter jih popečemo. Popečeno zelenjavo naložimo na krožnik, posolimo, popopramo ter pokapamo z olivnim oljem. Na vrh položimo rezino sira za žar Mu Cuis ...

Preberi več

Puran pod peko

Priprava Purana narežemo na večje kose, lahko pa ostane v enem kosu. Kožo po želji odstranimo in meso solimo, popramo ter premažemo z oljem. Meso mariniramo najmanj 1 uro. Paprike očistimo in narežemo na četrtine, paradižniku odstranimo pecelj ter ga ...

Preberi več

Rulada iz repe in mletega mesa

Za rulado uporabimo listnato testo, mleto meso in repo. Prepražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, svež peteršilj, solimo in popramo. Za bolj sočno rulado lahko v meso dodamo pelate. Če ne dodamo pelatov, lahko med plastmi dodamo bešamel omako. N ...

Preberi več

Tadziki

Priprava Kumaro naribamo in solimo. Nasoljeno pustimo stati 30 min. Nato jo speremo pod vodo, da izperemo sol in jo ožmemo. Položimo jo v posodo, dodamo jogurt, limonin sok, sol, poper in drobno sesekljan česen. Po okusu lahko dodamo več popra ali če ...

Preberi več

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Priprava V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo. Ju ...

Preberi več