Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice ...
Priprava Piščanca narežemo na 12 delov, čebulo pa olupimo in narežemo na koščke. Čili prepolovimo, očistimo semen in na drobno nasekljamo. V posodi zmešamo čebulo, maslo in čili. Z mešanico premažemo vsak kos piščanca. Olivno olje segrejemo v ognjeva ...
Priprava
Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C.
Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...
Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...
Priprava Mleto mlado govedino zmešamo s kajmakom, čevapom, peteršiljem in mineralno vodo. Maso gnetemo pet minut in jo pustimo počivati pol ure. Po želji lahko vmešamo tudi majhne koščke paprike, bučk ali naribanega korenja. Če uporabimo osmukane rož ...
Čičeriko in ostale sestavine damo v mešalnik in zmiksamo. Če je zmes pregosta, dodamo več olivnega olja. Poskusimo in dodajamo začimbe po okusu. Humus bo odlična omaka za svežo ali pečeno zelenjavo, služi pa lahko tudi kot priloga falaflu ali kot nam ...
Priprava Zavremo vodo, ji dodamo košček masla ali dve žlici oljčnega olja in vmešamo kuskus. Pustimo, da se kuskus napne in ohladi. Artičoke v kisu narežemo na manjše kose. Česen nasekljamo. Avokado olupimo in zeleno meso narežemo na koščke. Pokapamo ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.