Recepti

Naključni recepti

Orade na žaru

Ribe očistimo in posušimo do suhega, tako bomo preprečili da se ribe primejo na rešetko. Nato jih nasolimo. Rešetko na žaru premažemo z oljem in nanjo položimo ribe. Rešetko postavimo na žar in ribe pečemo na vsaki strani okoli 5 - 7 minut. Čas pečen ...

Preberi več

Česnova omaka

Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi. ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat ...

Preberi več

Perutničke v omaki

Priprava Perutničke operemo, posušimo ter položimo v plitvo posodo. Ostale sestavine zmešamo v skledi ter dodamo nasekljano belo čebulo. Mešanico polijemo po perutničkah in pustimo čez noč na hladnem mestu, da se marinira. Perutničke med mariniranjem ...

Preberi več

Začinjeni šparglji na žaru

Priprava Šparglje očistimo, jih na koncu odrežemo za približno 5 cm in jih za pol ure namočimo v vodo. Trše dele stebel olupimo z lupilcem ter šparglje začinimo po okusu s soljo, poprom začimbami in limoninim sokom. Tako pripravljene pečemo na žaru 5 ...

Preberi več

Teksaški pikantni hot dog

Priprava Na segretem olju popražimo mleto meso ter ga z vilico porazdelimo po ponvi, da se popeče z vseh strani. Čili papriko operemo, prerežemo po dolžini, odstranimo semena ter jo na drobno nasekljamo. Fižol iz pločevinke operemo, odcedimo ter skup ...

Preberi več

Gamsova »juha«

Meso narežemo na približno tricentimetrske kose in ga položimo v veliko skledo, kjer ga bomo marinirali. Dodamo narezan korenček, stebelno zeleno in čebulo. Vmešamo žlico polnozrnate gorčice in dodamo vsa zelišča. Zalijemo z rdečim vinom polnega oku ...

Preberi več

Paradižnikov dip / omaka

Priprava Vse sestavine stresemo v mešalnik in dobro premešamo. Zmes prelijemo v kozarček in shranimo v hladilnik za pol ure, da se ohladi. Serviranje: Postrežemo s sirom, nacho čipsom ali krekerji. ...

Preberi več