Recepti

Naključni recepti

Ribje pleskavice na žaru

Priprava Zelenjavo skuhajte v slani vodi in ji dodajte očiščene ribe. Kuhajte dokler se riba ne zmehča. Vodo odcedite in odstranite meso s kosti. Meso ribe sesekljajte skupaj z zelenjavo. Dodajte na drobno sesekljan česen, poper, rdečo papriko in jaj ...

Preberi več

Začinjeni šparglji na žaru

Priprava Šparglje očistimo, jih na koncu odrežemo za približno 5 cm in jih za pol ure namočimo v vodo. Trše dele stebel olupimo z lupilcem ter šparglje začinimo po okusu s soljo, poprom začimbami in limoninim sokom. Tako pripravljene pečemo na žaru 5 ...

Preberi več

Zvitki s hrenom

Priprava Jajce trdo skuhamo, beljak ločimo od rumenjaka in drobno zrežemo. Sesekljamo drobnjak. Zmešamo z ostalimi sestavinami za nadev, da dobimo gladko maso. Z maso nadevamo rezine pečenega pršuta, šunke ali sira. Rumenjak, kislo smetano in Naturet ...

Preberi več

Zeliščno maslo

Priprava Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča in ga lažje vmešamo. Položimo ga v posodo in dodamo sveže stisnjen limonin sok, sesekljano baziliko, pistacije, nariban česen ter parmezan. Maslo z vsemi sestavinami dobro premešamo in na konc ...

Preberi več

Mešana solata s sirom za žar in sezamom

Bučke narežemo na poljubno velike koščke oziroma kolobarje ter jih na hitro popečemo in ohladimo. Paradižnik narežemo na krhlje in ga skupaj z bučkami stresemo v skledo ter zmešamo s sezamom. Sir za žar MU Cuisine narežemo na kocke in ga na hitro pop ...

Preberi več

Krompirjeve rezine v foliji z čebulo in zelenjavo

Priprava Krompir narežemo na rezine (lističe ali kocke), ki ne smejo biti pretanke. Papriko očistimo in jo narežemo na večje kocke. Vse skupaj damo v veliko skledo, prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja, dodamo sol, poper, nariban strok česna ter n ...

Preberi več

Sadna nabodala s čokoladno kremo

Sestavine: 2 zreli banani 6 rezin biskvita 2 kivija 2 jabolka 3/4 skodelice kosov čokolade 1 dl mleka 2/3 skodelice sladkorja 1/4 skodelice masla/margarine Priprava Biskvit narežemo na manjše koščke. Čokolado in maslo/margarino stopimo na šibkem og ...

Preberi več