Recepti

Naključni recepti

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Priprava V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo. Ju ...

Preberi več

Hladna kumarična juha za vroče dni

Priprava Čebulo in kumare narežemo na večje kose. Prelijemo jih z jušno osnovo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano in premešamo, da dobimo gosto kremno juho. Na koncu solimo in popramo. Vse skupaj za 2 uri postavimo v hladilnik. ...

Preberi več

Piščanec z limono

Limoni stisnemo in skupaj z olivnim oljem, origanom, česnom, baziliko, soljo in poprom zmešamo v večji skledi. Iz piščančjih filejev naredimo tanke zrezke, jih za cca. 2 uri prelijemo z marinado in nato spečemo na žaru.   ...

Preberi več

Krompirjeva solata z grahom in orehi

Priprava Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo. Krompir lahko enostavno in enakomerno nar ...

Preberi več

Azijski burger na žaru

Priprava: Arašidovo maslo zmešamo s kislo smetano, žličko soka limete ter dvema žličkama sojine omake. Posebej zmešamo mleto govedino, 2 žlički sojine omake, žličko soka limete, koriander, ingver ter sladko papriko. Iz mesne mešanice oblikujemo polpe ...

Preberi več

Pikantni gnjatni zvitki

Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona.   ...

Preberi več

Čemažev pesto

Priprava Pinjole prepražimo na ponvi, nato pa v možnarju stremo pinjole, poper in sol. V posodi zmešamo čemaž, pinjole, sol in poper ter parmezan. Na koncu dolijemo toliko olivnega olja, da dobimo gosto omako.     ...

Preberi več

Marinada za zelenjavo

Tudi zelenjavo lahko pred pečenjem na žaru mariniramo. Mariniramo lahko katerokoli zelenjavo, v nizki posodi ter najmanj pol ure pred pečenjem na žaru. ...

Preberi več