Vpiši svoj recept

Poznate dober recept?

Vpišite recept in ga delite z nami.

Vpiši recept

Pridruži se nam ...

Svinjska nabodala

Jedi z žara
Ocena:
  • 5/5
Zahtevnost:
Čas priprave:1,5 h
Sestavin za št. oseb:4
Oddal uporabnik:Vlasta

Sestavine:

  • 600 g svinjskega mesa (pljučni file)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 dl rdečega vina
  • sol
  • sveže mlet poper
  • rožmarin
  • timijan
  • 16 rezin pancete
  • 100 g sira za pečenje ali gorgonzole
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 8 lesenih nabodal

Omaka:

Priprava

Iz oljčnega olja, rdečega vina, soli, sveže mletega popra, rožmarina in timijana pripravimo marinado. Koščke mesa stresemo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo stati na hladnem vsaj 1 uro.

Zeleno in rdečo papriko operemo, očistimo ter narežemo na kocke. Panceto ovijemo okrog sira za žar. Koščke mesa nabodemo na nabodala izmenično s sirom v panceti in papriko.

Postrežemo z omako iz kisle smetane, paradižnikovega ketchupa Natureta in curryja.

Komentarji uporabnikov

Ni še vpisanih komentarjev.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.