V lepo stekleničko, ki jo bomo lahko dobro zatesnili, vsujemo tretjino volumna stekleničke borovnic in dodamo polovico teže borovnic sladkorja. V času, ko ni svežih borovnic, lahko uporabimo tudi zamrznjene. Dolijemo tretjino stekleničke dobrega doma ...
V loncu rahlo karameliziramo sladkor in dolijemo vodo in vino. Pomarančo in mandarino olupimo in narežemo na koščke ter dodamo vinu. Če bomo uporabili nekvalitetno vino, bo tudi naš končni izdelek težko postal vrhunski. Dodamo vse začimbe in počasi k ...
Priprava Stročji fižol skuhamo, paradižnik nasekljamo. Na malo olja popražimo stisnjen česen in paradižnik, dodamo balzamični kis ter začinimo s soljo in poprom. Pražimo dobrih pet minut. Odstavimo in ohladimo. Peteršilj, baziliko in koriander drobno ...
Priprava Mleto meso začinimo s soljo in poprom ter gnetemo vsaj 10 minut. Za nekaj časa ga postavimo na hladno, najbolje kar čez noč. Čebulo na drobno nasekljamo in zmešamo z mesom. Maso razdelimo na 4 dele in oblikujemo čvrste kroglice. Položimo jih ...
Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake. ...
Priprava Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Kuhane prelijemo z mrzlo vodo in jih odcedimo, Radič in rukolo očistimo in operemo. Paradižnike in pečeno papriko odcedimo in narežemo, mlade čebulice narežemo na kolesa. Vse zmešamo s testeninami. Gorgon ...
Priprava
Lignje najprej očistite in jim odrežite lovke. Lovke in glave nato drobno sesekljajte.
Na olju prepražite sesekljano čebulo, da zlato porumeni. Dodajte sesekljane lovke, posolite in ponev odstavite z ognja. Dodajte drobno sesekljan peter ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.