Recepti

Naključni recepti

Novoletni prigrizki

Za zabavo si lahko omislimo številne omakice, v katere bomo namakali indijske kruhke, tortilja čips, listnate palčke in svežo zelenjavo. Tadziki in paradižnikovo pomako, ki jo obogatimo z repki kozic ali popečenimi piščančjimi koščki, lahko veselo po ...

Preberi več

Solata s tuno in sirom v slanici

Priprava Sušen paradižnik narežemo na trakove, paradižnik na polovice, sir v slanici pa na manjše kockice. Korenček narežemo z nožem za lupljenje krompirja, da dobimo tanke dolge trakove. Zmežamo oprano rukolo in ostalo zelenjavo, tuno in sir ter pos ...

Preberi več

Francoska solata Natureta

Priprava Zmrznjeno zelenjavo za francosko solato (mešanica grah, korenje kocke, krompir kocke) do mehkega skuhamo nad paro ali v toliko vode, da je zelenjava pokrita. Po kuhanju vodo odlijemo, zelenjavo pa stresemo v skledo, jo solimo in pustimo, da ...

Preberi več

Zvitki s hrenom

Priprava Jajce trdo skuhamo, beljak ločimo od rumenjaka in drobno zrežemo. Sesekljamo drobnjak. Zmešamo z ostalimi sestavinami za nadev, da dobimo gladko maso. Z maso nadevamo rezine pečenega pršuta, šunke ali sira. Rumenjak, kislo smetano in Naturet ...

Preberi več

Solata s feferoni

Priprava Testenine skuhamo, odcedimo, solimo in zmešamo z dvema žlicama olja, da se ne sprimejo. Feferone odcedimo in jim odrežemo peclje. Velike prerežemo čez polovico, manjše pustimo cele. Sir popečemo na žaru, solimo in narežemo na koščke. Če ga p ...

Preberi več

Česnova omaka

Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi. ...

Preberi več

Škampi na vroči plošči

Priprava Škampe po dolgem prerežemo na pol, vendar pazimo, da se na hrbtnem delu oklepa še držijo skupaj. Repke rahlo popramo. Na žar položimo kovinsko ploščo in jo premažemo z olivnim oljem. Ko je segreta, na ploščo položimo razprte škampe (meso rep ...

Preberi več

Grajska solata Natureta

Priprava Grajsko mešanico Natureta skuhamo tako, da je še čvrsta, ne razkuhana. Na lističe narezane mandljne, pinjole ali sibirske oreščke na suho popražimo v ognjevarni ponvi. Vodo odcedimo in solimo. Za preliv zmešamo jogurt, oljčno olje, limonin s ...

Preberi več