Recepti

Naključni recepti

Bučkina juha

Bučkam odstranimo koščice in jih narežemo na kocke. Uporabimo lahko rumene ali zelene bučke. Pristavimo maslo in popražimo česen. Dodamo bučke in jih dušimo v pokriti posodi z lovorjevim listom, dokler se ne zmehčajo. Počasi dolivamo vodo, vendar le ...

Preberi več

Krompirjeva solata z grahom in orehi

Priprava Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo. Krompir lahko enostavno in enakomerno nar ...

Preberi več

Pečen česen na popečenem kruhu

Priprava Vsako glavico česna zavijemo v folijo in jo pečemo na srednje vročem žaru pol ure. Rezine kruha popečemo in postrežemo s pečenim česnom. Folijo predhodno odstranimo. Jedi se lotimo tako, da glavico prerežemo in s pomočjo noža iztisnemo vsebi ...

Preberi več

Hladna kumarična juha za vroče dni

Priprava Čebulo in kumare narežemo na večje kose. Prelijemo jih z jušno osnovo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano in premešamo, da dobimo gosto kremno juho. Na koncu solimo in popramo. Vse skupaj za 2 uri postavimo v hladilnik. ...

Preberi več

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več

Falafel

Priprava: Pred kuhanjem čičeriko približno 12 ur namakamo v vodi. Kuhamo jo dobro uro, zatem jo odcedimo, operemo v vreli vodi ter ponovno odcedimo. S pomočjo paličnega mešalnika ali multipraktika jo zmečkamo v pire ter dodamo na drobno nasekljano be ...

Preberi več

Marinada za rakce ali kozice

Vse sestavine marinade zmešamo skledi in vanjo za pol ure položimo rakce. Nekaj marinade lahko prihranimo tudi za omako, v katero bomo pomakali pečene rakce.   ...

Preberi več

Ražnjiči z ananasom, bučkami in papriko

Meso, ananas, bučke in papriko narežemo na kocke, ostale sestavine pa zmešamo in nato prelijemo čez meso, ananas, bučke in papriko. Mariniramo 2 uri in nato na nabodalo natikamo izmenično meso, ananas in zelenjavo.  Ražnjiče pečemo na mreži cca. ...

Preberi več