Recepti

Naključni recepti

Juha iz rdeče pese

Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in 1 večji krompir, narezan na kocke. Dolijemo približno 1 l do 1,5 l vode, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo. Pribl ...

Preberi več

Kostanjevo-čokoladna torta

Za slastno kostanjevo torto vzamemo čokolado z visoko vsebnostjo kakava: okoli 70 %. Najprej se lotimo kostanjevega pireja. Potrebovali ga bomo tako v testu kot v kremi. Kostanjev pire: 400 g kostanja dobro prerežemo in pečemo v pečici, da ga bomo la ...

Preberi več

Arašidov dip

Priprava Arašidovo maslo, česen, limonin sok, sojino omako, sladkor, kajenski poper, zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Omako prelijemo v skledo in jo ohladimo. Nasvet: Omaka se odlično poda s piščančjim ali puranjim mesom, s svežo zel ...

Preberi več

Nabodalca s sirom za žar

Na lesena nabodalca, dolga približno 20 cm, eno za drugim nabadamo sir za žar Mu Cuisine, šampinjone ter paradižnik; pripravljena nabodala na hitro opečemo na vročem žaru. Serviramo jih na posteljici iz rukole, radiča in treviškega radiča, posolimo t ...

Preberi več

Bučni kruh

Priprava Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C. Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...

Preberi več

Svinjska nabodala

Priprava Iz oljčnega olja, rdečega vina, soli, sveže mletega popra, rožmarina in timijana pripravimo marinado. Koščke mesa stresemo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo stati na hladnem vsaj 1 uro. Zeleno in rdečo papriko operemo, očistimo ter n ...

Preberi več

Zeliščno maslo

Priprava Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča in ga lažje vmešamo. Položimo ga v posodo in dodamo sveže stisnjen limonin sok, sesekljano baziliko, pistacije, nariban česen ter parmezan. Maslo z vsemi sestavinami dobro premešamo in na konc ...

Preberi več

Kostanjev pire

Kostanj najprej olupimo ga damo kuhat v hladno vodo. Dodamo malo soli in pustimo, da vre toliko časa, da je kostanj kuhan, vendar še čvrst. Kostanj odcedimo in še vročega olupimo. Olupljenega damo v posodo skupaj z mlekom in sladkorjem in vse skupaj ...

Preberi več