Recepti

Naključni recepti

Pršutove rolice z brie sirom

Brie sir narežemo na pravokotnike, ki naj bodo pol centimetra debeli, pri širini pa smo pozorni, da ne presegajo širine rezin pršuta. Na plitek krožnik položimo rezine pršuta in vsak košček brie sira zavijemo v eno rezino pršuta tako, da je sir popol ...

Preberi več

Solata s čičeriko in olivami

Čičeriko preko noči namočimo in jo skuhamo naslednji dan. Kuhano popečemo v ponvici in ohladimo. V skledo dodamo razkoščičene črne olive, razpolovljen češnjev paradižnik, liste mlade špinače in nariban parmezan. Začinimo s soljo, poprom, bučnim oljem ...

Preberi več

Teksaški pikantni hot dog

Priprava Na segretem olju popražimo mleto meso ter ga z vilico porazdelimo po ponvi, da se popeče z vseh strani. Čili papriko operemo, prerežemo po dolžini, odstranimo semena ter jo na drobno nasekljamo. Fižol iz pločevinke operemo, odcedimo ter skup ...

Preberi več

Orada s krompirjem

Priprava Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke kolute. Mlado čebulo olupimo, peteršilj pa operemo ter narežemo skupaj s čebulo. Orado očistimo, dobro osušimo, popramo, solimo ter pokapamo z limoninim sokom. Pečico segrejemo na 180°C. Ve ...

Preberi več

Tadziki

Priprava Kumaro naribamo in solimo. Nasoljeno pustimo stati 30 min. Nato jo speremo pod vodo, da izperemo sol in jo ožmemo. Položimo jo v posodo, dodamo jogurt, limonin sok, sol, poper in drobno sesekljan česen. Po okusu lahko dodamo več popra ali če ...

Preberi več

Kruh na žaru

Priprava Najprej zamesimo testo za kruh. Kvas raztopimo v sladkani mlačni vodi, ga dodamo k moki ter pustimo vzhajati. Po približno 15 minutah dodamo sol in olje, postopoma dodajamo mlačno vodo ter zamesimo testo. Pustimo ga vzhajati še slabe pol ure ...

Preberi več

Marinada za goveje meso

V skledi zmešamo olje, sojino omako, kis, limonin sok, Worcester omake, sveže zmleti črni poper, gorčico, narezano čebulo in sveže stisnjeni česen. Vse skupaj dobro premešamo in mariniramo meso. Meso v marinadi postavimo za nekaj časa v hladilni ...

Preberi več

Cvetačna juha

Priprava V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min. Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj koso ...

Preberi več