Recepti

Naključni recepti

Pustni krofi

Najprej stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Ko masa naraste in postane penasta, dodamo olje in mešamo naprej ter postopoma dodajamo sol, limonin sok, rum, kvas , mleko in moko. Mešamo še 15 minut. Iz mase nato oblikujemo kroglice in jih ...

Preberi več

Pehar z olivami

Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice ...

Preberi več

Puranja rolada

Za  pripravo rolade potrebujemo večje puranje zrezke, ki jih bomo zvili v rolado. Zrezke predhodno potolčemo in malo posolimo. Špinačo blanširamo ter dodamo skuto, parmezan in pinjole. Mešanico položimo na meso ter zavijemo v rolado. Z ...

Preberi več

Borovničke

V lepo stekleničko, ki jo bomo lahko dobro zatesnili, vsujemo tretjino volumna stekleničke borovnic in dodamo polovico teže borovnic sladkorja. V času, ko ni svežih borovnic, lahko uporabimo tudi zamrznjene. Dolijemo tretjino stekleničke dobrega doma ...

Preberi več

Priloga za mesne jedi iz kislih kumaric

Svinjsko ribico mariniramo v olivnem olju, rožmarinu, timijanu, drobnjaku, baziliki, kopru in česnu približno 1 uro. Marinado kasneje uporabimo za omako. Pred tem prepražimo čebulo in por, dodamo česen, marinado, kisle kumarice in vodo, lahko tudi na ...

Preberi več

Humus

Čičeriko in ostale sestavine damo v mešalnik in zmiksamo. Če je zmes pregosta, dodamo več olivnega olja. Poskusimo in dodajamo začimbe po okusu. Humus bo odlična omaka za svežo ali pečeno zelenjavo, služi pa lahko tudi kot priloga falaflu ali kot nam ...

Preberi več

Zeliščno maslo

Priprava Zeliščna masla so nepogrešljiv dodatek jedem na žaru in enolončnicam. Primerna zelišča za zeliščno maslo so drobnjak, peteršilj, rožmarin, timijan, bazilika, pehtran in še kaj. V maslo lahko vmešamo tudi cvetove kapucink, svežo limonino lupi ...

Preberi več